Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

DNA începe săptămâna ”în forță”, la Timișoara! Descinderi la ADR Vest și alte locații, într-un dosar ce vizează fonduri europene UPDATE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

În cursul dimineții zilei de 9 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar celelalte sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Mascații Jandarmeriei și procurorii DNA efectuează cinci percheziții la Timișoara, aceștia prezentându-se la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, dar şi la Casa de schimb valutar şi la Hotelul Streliția.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest reprezintă una dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României. ADR Vest este o instituţie neguvernamentală, nonprofit şi de utilitate publică. Ea face parte din ansamblul organismelor şi instrumentelor financiare, regionale şi naţionale descris în Legea nr. 315/ 2004, modificata si completata prin OUG 111/ 2004 drept sistemul naţional al dezvoltării regionale. Acesta a fost instituit pentru a permite României absorbţia fondurilor în perioada de pre-aderare. Principalele obiective ale instituției se referă la gestionarea fondurilor de dezvoltare alocate de către Uniunea Europeană Regiunii Vest, programarea strategică a dezvoltării economice şi sociale a regiunii în parteneriat cu actorii locali, promovarea cooperării şi transferului de informaţii şi competenţe dintre mediul de afaceri, cel ştiinţific şi cel tehnologic pentru dezvoltarea regiunii, coordonarea realizării parteneriatelor inter-regionale, intra-regionale şi a relaţiilor internaţionale ale agenţiei, promovarea Regiunii Vest pe plan naţional şi internaţional si realizarea unor proiecte cu impact major în dezvoltarea regiunii.

UPDATE: Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că celelalte trei instituţii unde au loc percheziţiile procurorilor DNA, exceptând Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest din Timișoara, sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE).

UPDATE: Află punctul oficial de vedere al reprezentanților ADR Vest despre descinderile DNA în sediul lor, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare