12.9 C
Timișoara
vineri,14,mai,2021
AcasăStiriAdministratieTimișoara a câștigat o bicicletă în concursul de promovare a ciclismului urban....

Timișoara a câștigat o bicicletă în concursul de promovare a ciclismului urban. FOTO

Timișoara a fost declarată câștigătoare în Competiția Municipalităților, oraganizată de Centrul Regional de Protecție a Mediului din România. Concursul s-a făcut în cadrul proiectului Mobile 2020, proiect care dorește promovarea mersului pe bicicletă în 11 orașe din Europa de Est. Premiul a fost o bicicletă pe care, reprezentanții primăriei, au promis că o vor dona unei școli.

 “Pentru a face parte din concurs, noi a trebuit sa prezentăm modul în care s-a dezvoltat Timișoara până acum din punct de vedere al numărului și lungimii pistelor de biciclete existente cât și a dezvoltării viitoare. Vorbim de proiectele pe ultimii 5 ani Și cele care sunt În curs de finalizare. Este vorba de reabilitarea malurilor canalului Bega, care are și 18.390 de metri de piste, unde se vor realiza și 9 stații de închiriat biciclete cu 140 de biciclete. Timisoara se dezvolta permanent, urmând a se realiza în continuare piste de biciclete. În momentul de față avem 47 de kilometri de piste de biciclete. Atâția au fost la momentul completarii acestui chestionar, în luna ianuarie 2014. Urmează ca în viitor, prin alte proiecte sa mai realizăm înca 23 de kilometri”, a declarat Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, filiala Timișoara.

Competiția s-a desfășurat pe parcursul lunilor ianuarie și februarie, iar Timișoara a fost laureate în categoria orașelor cu peste 100.000 de locuitori. La categoria orașelori mici, sub 100.000 de locuitori, câștigătoare a fost Primăria Sebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,919FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente