Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPDL lucrează la un nou proiect de mansardare a blocurilor din Timișoara....

PDL lucrează la un nou proiect de mansardare a blocurilor din Timișoara. Vezi ce prevede!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consilierul local PDL, Simion Moșiu, a explicat astăzi că a lucrat la draftul unei hotărâri locale cu privire la mansardarea blocurilor din Timișoara. Moșiu a declarat că proiectul are la bază o serie de hotărâri luate de Robu, dar abandonate și că se referă la normele juridice, urbanistice, tehnice, și cele funcționale cu privire la construirea unei mansarde.

„În urmă cu 3 sau 4 ședințe de plen, primarul ne-a anunțat că urmează un nou proiect de Consiliul Local, cu privire la masardarea blocurilor, fapt care nu s-a întâmplat. Din această cauză, am făcu noi un draft de proiect. Ne dorim ca pe acest proiect să aibă loc o dezbatere publică într-o sală neutră și să fie invitați Inspectoratul de Stat în Construcții, Poliția Locala, Poliția Ruiteră, Ordinul Arhitecților, FALT (Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara), cetățenii, oricine dorește sa se implice. Proiectul inițial, abandonat de primarul Robu are 11 pagini scrise superficial. Eu am încercat să lucrez pe el și să modific sau să adaug unde cred că este necesar. Am încercat sa structurez in 4 proiecte: normele juridice, normele urbanistice, normele tehnice, normele funcționale. De exemplu, în cadrul normelor juridice, în cazul în care un proprietar nu dorește să semneze, acesta poate fi dat în judecată, primește sentința de abuz de drept și atunci mansarda se poate executa.

Consilierul a mai propus ca obligatorii mai multe măsuri, în cazul în care se trece la mansardarea blocurilor. De exemplu, Moșiu consideră că termoizolația trebuie să fie obligatorie pentru toate blocurile la care se construiește un nou nivel. Mai mult, pentru a exista o supraveghere strictă a lucrărilor, firma constructoare va fi obligată să angajeze un diriginte de șantier, care va supraveghea execuția lucrărilor.

O altă prevedere a draftului este excluderea realizării de apartamente tip duplex în uscătoriile de la ultimul nivel cât și amenajarea obligatorie a unor locuri de parcare pentru fiecare mansardă. Consilierul e de părere că, dacă nu există suficient spațiu pentru noi locuri de parcare, ele se pot amenaja pe spațiul verde.

În plus, proiectul lui Moșiu prevede ca la blocurile cu mai multe scări, să fie mansardat tot acoperișul și nu doar jumătate, cum se întâmplă acum. Din punct de vedere arhitectural, mansardarea va fi unitară, se vor folosi aceleași tipuri de materiale peste tot. Cladirile din zona protejate sau din rezervații de arhitectură vor avea șerpantele din lemn si acoperișurile din țiglă nelucioasă cu respectarea regulamentului pentru intervenții în zona protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...