Timişorenii care iubesc istoria oraşului sunt invitaţi să îşi exprime deschis opinia contrară faţă de planul anunţat de primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu, privind demolarea bazei sportive Uszoda. Deşi în trecut promitea că va reabilita baza lăsată în paragină, odată ajunsă în proprietatea primăriei baza Uszoda nu a mai fost de interes pentru municipalitate. Edilul Nicolae Robu a anunțat recent ca Uszoda va deveni o amintire, demolarea fiind necesară pentru creșterea spațiului Parcului Central.

„Construită în 1926, bază de agrement cunoscută de către timișoreni drept USZODA, a fost ștrandul unde au învățat să înoate majoritatea localnicilor. După Revoluție, aflându-se în patrimoniul Min. Învățământului, a fost abandonată. De peste un an Primăria Timișoara a obținut-o în patrimoniu, iar atunci primarul Robu (în campanie electorală!) promitea timișorenilor renașterea acestei baze de agrement! Azi s-a răzgândit și vrea să o demoleze, pentru „mărirea suprafeței Parcului Central” …. Dacă ești timișorean adevărat, semnează-tu și apropiații tăi, pentru a împiedică demolarea acestui loc drag al nostru și a determină administrația locală-respectiv pe Nicolae Robu să-și respecte promisiunea! SALVAȚI USZODA! NU demolării! DA reamenajării!”, scrie în petiția care poate fi semnată aici.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.