Traian-Oprea

Traian Oprea, fostul director al Hidroelectrica, a fost trimis la închisoare de către polițiștii timișeni, unde are de ispășit o pedeapsă de șapte ani de închisoare. El a fost ridicat din Izvin. Oprea a fost condamnat în dosarul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, alături de fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș, dar și de alți directori ai companiei naționale.

Luni, Traian Oprea a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. În același dosar a fost condamnat la închisoare cu executare și Codruț Sereș, fostul ministru al Economiei, alături de fostul șef al Direcției de Furnizare a Hidroelectrica, George Asan și fostul director general al companiei, Eugen Pena.

Cu toții au fost trimiși în judecată în 30 septembrie 2011, în dosarul Hidroelectrica. Potrivit anchetatorilor, liderul grupării infracționale a fost Eugen Pena. În dosar se mai arată că profitând de funcțiile deținute în companie, inculpații au desfășurat activități care au produs un prejudiciu însemnat atât patrimoniului societății, cât și bugetului consolidat al statului. Aceștia au încheiat contracte de achiziționare a energiei electrice produsă de compania națională în condiții nefavorabile. Aceste acțiuni au dus la imposibilitatea asigurării, în anumite perioade de timp, rezervei de putere necesară funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național fapte ce au subminat economia natională. Anchetatorii au mai indicat faptul că Codruț Sereș, ministrul Economiei în acea perioadă, i-ar fi sprijinit pe cei trei șefi și a refuzat să ia măsurile legale care s-ar fi impus în acest caz. Astfel activitățile întreprinde de aceștia au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 165 de milioane de dolari.

Polițiștii timișeni au pus în aplicare mandatu de executare a pedepsei cu închisoarea și l-au ridicat pe Traian Oprea tocmai de la Izvin. Asta deoarece deși are domiciliul la București, fostul director are reședința în Timiș.

„Astfel, a fost depistat un bărbat de 65 de ani, care locuia cu forme legale în localitatea Izvin, pe numele căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care este condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată. Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Timişoara pentru executarea pedepsei”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.