Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUn băiețel de un an și trei luni care s-a luptat pentru...

Un băiețel de un an și trei luni care s-a luptat pentru viața sa încă din momentul nașterii, are nevoie de o operație extrem de costisitoare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

De când a venit pe lume, în urmă cu un an și trei luni, Markus continuă să lupte pentru viața sa. Născut prematur, la șase luni, medicii i-au acordat șanse slabe de supraviețuire, primind atât el, cât și fratele său, care ulterior s-a stins din viață, nota trei.

Motivul pentru care nașterea s-a derulat într-un asemenea mod nefericit este necunoscut, de vreme ce sarcina era una controlată regulat, din două în două săptămâni, până la ultimul control medical, atunci când medicul a spus că totul decurge mult prea bine. Familia lui Markus locuiește în județul Caraș-Severin, în Bocșa. În momentul nașterii, Lukas cântărea 750 de grame, iar Markus doar 730 de grame, însă, după opt zile de la naștere, unul dintre ei, Lukas, s-a stins din viață.

Pentru Markus au urmat lupta pentru viață, la Maternitatea „Bega”, ca mai apoi să stea două luni intubat la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Băiețelul nu vede acum, dar mai are o șansă de a-și recăpăta vederea în proporție de 50 – 60%, printr-o operație în SUA, care costă o sumă uriașă de bani, și pe care familia nu și-o permite. Între timp, Markus a suferit o operație cu laser la ochișori, fiind operat și de hernie.

După două controale în Ungaria, la Szeged, diagnosticul pus de medici a fost de gradul 5, însă nu a fost unul corect, pentru că Markus, deși nu vede, are reacții la lumină, creierul său trimițând funcții la ochi. Un control în Italia pare că a clarificat lucrurile, băiatul fiind examinat de un medic venit din Detroit. Diagnosticul final este de gradul IV B, cu șanse de operație, în urma căreia copilul ar putea vedea în proporție de 50-60%.

Operația se va face în SUA la începutul anului 2016, în luna ianuarie, însă costurile operației sunt foarte mari, doar operația fiind de 36.000 de dolari, fără tratament, transport, cazare. Cu toate acestea, costurile s-ar ridica la 36 – 38.000 de dolari.

„Markus este un luptător, el luptă pentru a putea fi un copil normal, deși șansele lui la naștere au fost minime, aproape nule din partea medicilor, din partea lui Dumnezeu a avut șanse de 100%. În fiecare zi el ne dă o lecție de viata și ne arată puterea lui Dumnezeu”, a spus mama lui Markus.

Toți cei care doresc să facă donații, pot depune sume de bani în următoarele conturi:

RO37BRDE110SV39371921100 – în lei

RO79BRDE110SV39372051100 – în euro

Conturile se numesc Marcus și sunt pe numele mamei, Buzilă Narcisa, fiind deschise la banca BRD.

Numărul de contact al mamei: 0745269341

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare