Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportUn consilier local anunță ”moartea” canotajului și kaiac-canoe-ului timișorean. Vezi ce proiect...

Un consilier local anunță ”moartea” canotajului și kaiac-canoe-ului timișorean. Vezi ce proiect interesant are

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Odată cu introducerea ambarcațiunilor motorizate pe Bega, sportivii nu vor mai avea nicio posibilitate de antrenament. Kaiac-canoe și canotajul au adus țării, de-a lungul anilor, multe titluri olimpice, europene și mondiale, câteodată chiar prin sportivi care prima dată au pus mâna pe vâslă, padelă sau pagaie în Timișoara susține consilierul local din partea PDL.

Democrat-liberalul vine și cu o soluție pentru a nu ”omorî” acest sport la nivel local, un proiect care poate fi pus în operă centru sportiv Kaiac-canoe si canotaj artificialîn apropierea Capitalei Banatului, care însă necesită fonduri destul de mari, bani de care autoritățile locale nu dispun, cel puțin deocamdată. ”Nu e o prioritate a momentului, dar, poate ar fi bine să luăm în considerare posibilitatea de a construi un centru de pregătire pe un lac artificial, undeva în apropierea orașului. Pe lângă alte proiecte urgente se poate încerca și atragerea unor fonduri pentru aceasta construcție. E doar o temă de analiză. Dincolo de faptul că ar fi un magnet pentru tinerii doritori de sporturi nautice, prin faptul că ar fi unică în țară, ar putea atrage competiții de cel mai înalt nivel care aduc direct dar mai ales indirect o mulțime de beneficii” susține Ștefan Sandu, pe Facebook, acolo unde a atașat și imaginea alăturată.

Consilierul face referire la faptul că, odată finalizat proiectul de reabilitare a malurilor Canalului bega, acesta va redeveni navigabil, iar pe lungimea râului, pe surpafața Timișoarei, se va introduce transportul în comun cu vaporetto. În plus, odat declarată navigabilă, Bega se va umple cu siguranță cu tot felul de ambarcaiuni ale turiștilor și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare