Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

5 medalii de aur și 1 de argint la Europenele de la Munchen! România, locul 1 în clasamentul pe națiuni!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj a au obținut 5 medalii de aur și 1 medalie de argint în Finalele A ale Campionatelor Europene de Juniori de la Munchen (Germania). România a participat cu 8 echipaje, însumând 38 de sportivi, și s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii. 

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame feminin (JW2-) de echipajul format din Mihaela-Cosmina Dram și Georgelia Stoica. Sportivele noastre au dominat încă de la început cursa din Finala A de duminică și s-au impus în fața echipajelor din Germania și Turcia. 

A doua medalie de aur a fost obținută în proba masculină de dublu rame feminin (JM2-), prin echipajul format din Iliuta-Leontin Nutescu și Andrei-Petrisor Axintoi. Cei doi sportivi au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Norvegiei și a Poloniei. 

În proba de patru rame feminin (JW4-), sportivele Elena-Maria Robitu, Daria-Ioana Dinulescu, Ancuta-Adelina Ungurean și Maria Guzran s-au impus în fața celor din Italia și Grecia, aducând României a treia medalie de aur. 

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru vâsle feminin (JW4x), prin echipajul format din Andreea-Fabiola Iorgovan, Elena-Diana Suta, Ana-Maria Matran și Diana-Ionela Petian. 

Ultima medalie de aur la Campionatele Europene de Juniori pentru România a fost obținută de Marian Ștefan Dunca, Constantin Emanuele Sterea, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Andrei Hemen, Eduard Angel Moldovan, Gavril Dumbrava, Alexandru-Gabriel Stetco, Cosmin Iulian Plesescu, Cornel-Traian Ieremciuc, în proba de 8+1 masculin (JM8+). 

Medalie de argint au câștigat și junioarele din echipajul de 8+1 feminin (JW8+), compus din Mariana-Laura Dumitru, Ana-Maria Loghin, Elena-Andreea Cerbu, Petruta-Ionela Popa, Elena Silvia Mocanu, Valentina Amalia Azoitei, Alexndra-Georgiana Ruscuta, Victoria-Stefania Petreanu și Florentina-Georgiana Neculaeasa.

Sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Belarus și Republica Cehă. În Finala A a probei de patru rame masculin (JM4-), echipajul compus din Petru Andrei Ciornei, Costi-Daniel Neagoe, Marius-Ionel Bodnar și Andrei-Valentin Malis s-a clasat pe locul 4. 

Echipajul de patru vâsle masculin (JM4x), compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Nitan, Petrisor-Darius Groza și Alin Vasile Buzdugan, a ocupat locul 4 în Finala B a Campionatului de Canotaj la Juniori de la Munchen. Sportivii ocupă astfel poziția 10 în clasamentul general. 

,,S-a încheiat încă o competiție cu rezultate excepționale pentru Federația Română de Canotaj. De această dată, felicitările merg către Lotul de Juniori. Au făcut performanță la Campionatele Europene de Juniori 2021 de la Munchen (Germania).

La fel cum s-a întâmplat și la ediția de anul trecut, sportivii români au dominat majoritate probelor în care au concurat. Au obținut 5 medalii de aur și 1 de argint, plasând România pe locul 1 în clasamentul pe națiuni. Sunt tineri, muncitori, extrem de talentați și au în față un viitor strălucit dacă vor continua să se dezvolte ca până acum.

Felicitări juniorilor pentru rezultatele lor! Le mulțumesc antrenorilor care descoperă noi și noi talente, cluburilor de la care sportivii provin și, nu în ultimul rând, părinților care îi susțin. Rog toții părinții să își lase copiii la sport și să aibă posibilitatea de a ajunge în fața antrenorilor atunci când aceștia vin pentru selecție. 

Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerul Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj – Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, Onyx Fitness Club, IBB-HIB, Unicredit, Maestro, Fiterman Pharma, Ciga Energy, Sano Vita, Apa Bucovina și Regina Maria”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...

România, ”de aur” la Europenele de canotaj U23

Nouă medalii de aur, una de argint și două de bronz au câștigat sportivii...

Construiește mașini în România și are un model pe locul 1 în Europa, în prima jumătate a lui 2015!

Clienţii au cumpărat 173.999 de unităţi Fiesta în Europa între ianuarie şi iunie 2015...