Un nou apel pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană. Donații prin SMS

Date:

Primarul Timișoarei a lansat un nou apel către mediul de afaceri, pentru sprijinirea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană. Asta deoarece Curtea de Conturi a decis că fondurile alocate până în prezent pentru acest scop s-au dat ilegal.

De data aceasta, cei care vor să susțină cauza vor avea la dispoziție și un sistem de donații prin SMS. Acesta urmează să devină funcțional în perioada următoare, primul pas fiind selectarea companiei de telefonie mobilă, care va deveni sponsor oficial al Timișoarei în cazul în care va dona parțial comisionul perceput.

„Lansez un nou apel către mediul de afaceri. Vrem să fim Capitală Europeană a Culturii. Noi suntem încă în blocaj de finanțare. Am făcut mereu apel la mediul de afaceri să sprijine acest proiect care e al municipiului Timișoara. Din păcate n-am avut niciun ecou, pur și simplu am vorbit în van. Fac un nou apel și o să punem la punct un sistem de donații prin sms. Vom vedea cu care operatori de telefonie mobilă, vom avea rugămintea și către operatori ca măcar parțial comisionul pe care îl practică să fie donat pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală, evident ei apărând ca sponsori oficiali. Comunitatea trebuie să se implice. Municipalitatea ar da bani, că-i avem prevăzuți. Nu scrie explicit cotizație pentru, e o sumă generică de unde oricând am putea face plăți, dar nu putem până când nu se rezolvă cu Curtea de Conturi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În cursul anului 2015, primăria a finanțat Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană cu suma de 100.000 de euro, însă în urma verificărilor făcute de auditorii Curții de Conturi s-a stabilit că banii s-au alocat ilegal. Timișoara a ajuns în finala națională a competiției, alături de alte patru orașe: București, Baia Mare și Cluj Napoca.

Un apel similar a fost lansat în urmă cu mai multe luni și pentru finanțarea echipei ACS Poli Timișoara. Nici acesta nu a avut mai mult succes.

„Câți donatori am fost pentru ACS Poli, eu și încă o persoană. Eu am fost primul, a mai venit încă un cetățean după o vreme și atât. Dacă nu m-ar opri oamenii pe stradă să îmi spună să n-o lăsați pe Poli să moară, faceți cumva să rămână în prima ligă. Nu știu de ce toate se sparg în capul meu, măcar să fie și președintele consiliului județean în asta. Cred că trebuie să punem umărul la proiectele sportive și culturale ale Timișoarei”, a mai precizat Nicolae Robu.

Din informațiile noastre, cea de-a doua donație a fost una în spirit de glumă, deoarece binefăcătorul a donat un leu, pe care a specificat că îl vrea înapoi în cazul în care ACS Poli Timișoara retrogradează.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare