ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Un timişean acuză Timpark că încalcă Constituţia. Adresa prin care cere desfiinţarea serviciul de gestionare a parcărilor

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nemulțumit de faptul că nu poate parca după bunul plac pe domeniul public din Timișoara, ci trebuie să scoată bani din buzunar pentru a achita serviciile Timpark, un timișean a cerut desființarea serviciului de gestionare a parcărilor din capitala Banatului.

Și nu oricum, ci printr-o adresă trimisă către Primăria Timișoara la finele lunii ianuarie. Deși lungă, lista cu argumente expuse de timișean nu a fost luată în seamă de Direcția Tehincă a PMT, care a decis că Timpark trebuie să funcționeze în continuare. Aleșii locali și-au exprimat și ei dorința ca Timpark să gestioneze în continuare parcările din oraș, în plenul de marți.

„Subsemnatul, Honig Cristian Wilhelm, domiciliat în Ghiroda, în calitate de conducător auto, având interesul legitim de a staționa și parca autoturismul proprietate personală în conformitate doar cu Codul Rutier, pe întreg domeniul public al municipiului Timișoara, drept încălcat de către dvs. prin HCL 63/26.02.2013, completată prin HCL 203/ 04.04.2013, HCL 418/30.07.2013 și HCL48/25.05. 2014, în temeiul art 1 și art 2 din OG 27/ 2002, actualizată 2016, formulez prezenta petiție prin care vă solicit ca neîntârziat să emiteți o nouă HCL, care să anuleze toate actele normative mai sus menționate. Și, pe cale de consecință, să dispuneți desființarea imediată de pe întreg domeniul public al municipiului Timișoara a acestui sistem Timpark. Asta deoarece atât acel HCL cât și regulamentul Timpark sunt contrare legii. Prin adoptarea acestora, s-a încălcat legea. Asta deoarece adoptarea în sine constituie un abuz de drept. Apoi, reglementează un domeniu care este deja reglementat și anume staționarea pe drumurile publice, reglemenentată de Codul Rutier. Din nou, o încălcare a legii și o supralegiferare. Prin regulament se impune plata anumitor sume de bani, fără nicio contraprestație din partea operatorului, ceea ce constituie o altă încălcare a legii. De asemenea, Legea Administrației Publice Locale nu permite o astfel de situație, prin care să atribuie gratuit unui operator economic privat cu scop lucrativ, dreptul de exploatare a domeniului public. Acesta poate fi atribuit gratuit, doar asociațiilor fără scop lucrativ. Mai mult, sistemul Timpark, prin însuși modul de lucru stabilit prin regulament contravine Legii 677 din 2001. De asemenea, modul de stabilire a abaterilor de la regulament contravine Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene și Constituției României”, scrie în adresa ajusă la primărie.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore