Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea de Vest din Timișoara, într-un cerc restrâns al universităților românești din...

Universitatea de Vest din Timișoara, într-un cerc restrâns al universităților românești din topurile mondiale

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În ultimul an, instituția a obținut poziționări în QS World University Rankings, University Ranking by Academic Performance (URAP), Ranking Web of Universities, 4 Intenational Colleges & Universities 2015 (4 ICU) și U-Multirank. De menționat este faptul că UVT se află în aceste topuri alături de partenerii săi din Consorțiul Universitaria: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București.

”Cercul restrâns în care Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește subliniază statutul acesteia de principal pol de educație, cultură și cunoaștere. Putem spune, de asemenea, că ne aflăm în parteneriat la cel mai înalt nivel în România, iar concurența se duce pe plan internațional. Rezultatele care stau la baza realizării clasificărilor sunt în folosul întregii comunități academice, a studenților, cadrelor didactice și a mediului socio-economic”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În evaluarea universităților, toate aceste topuri țin cont, în principal, de factori precum cercetarea științifică și rezultatele acesteia (articole cotate ISI, citări, etc.), calitatea actului educațional, prezența în viața comunității și imaginea angajatorilor asupra absolvenților.

QS World University Rankings este realizat, pe lângă cele menționate mai sus, în baza raportului între numărul de studenți și corpul didactic, a numărului cadrelor didactice internaționale și studenților internaționali. Compania care a realizat clasamentul se numără printre liderii de pe piața globală a serviciilor educaționale.

URAP reprezintă un clasament a 2000 de instituții de învățământ superior și se realizează pe baza performanțelor academice determinate de calitatea și cantitatea publicațiilor științifice.
Ranking Web of Universities se bazează pe un indicator compozit care ia în considerare atât volumul conținutului web, precum și vizibilitatea și impactul acestor publicații web în funcție de numărul de citări primite.

4 ICU este un director educațional internațional care include 11,160 colegii și universități din 200 de țări, clasate în funcție de popularitatea pe web.

U-Multirank este exercițiul pilot al Uniunii Europene de evaluare a învățământului superior. UVT este singura universitate din Timișoara care și-a asumat acest exercițiu de transparență și deschidere spre o evaluare internațională specifică învățământului superior. U-Multirank a inclus peste 850 de universități participante (dintre care 62% din Europa), din 74 de țări și a colectat informații specifice de la peste 60000 de studenți. S-au luat în calcul, printre altele, criteriul cercetări științifice și implicarea universităților în mediu economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la 1907! Marilen Pirtea, susținut de primari PNL, atac devastator la garda pretoriană a slugilor din ograda tandemului Alin Nica – Dănuț Groza

Afară-i vopsit gardul și-năuntru-i leopardul! Asta ne spune, de fapt, prin postarea sa de...

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...