Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportVeste bună pentru primarul Robu. Cum se va schimba legislaţia privind finanţarea...

Veste bună pentru primarul Robu. Cum se va schimba legislaţia privind finanţarea echipelor sportive

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Autorităţile locale şi judeţene ar putea finanţa echipe sportive fără teama că peste ani buni vor fi puse sub acuzare pentru că au cheltuit ilegal bani publici. Actuala guvernarea pregăteşte o schimbare a legislaţiei în domeniu.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, un împătimit al fotbalului, a trimis o adresă către premierul Sorin Grindeanu la începutul acestui an, cerând schimbarea legislaţiei. „1. Autorităţile locale pot finanţa sportul prin organizaţii non-guvernamentale non-profit, la care ele sunt membri asociaţi. Finanţarea se poate face prin cotizaţie sau pe proiecte. 2. Veniturile organizaţiei, inclusiv cele provenite din bugete locale pot acoperi orice fel de cheltuieli inerente activităţilor sportive inclusiv cheltuieli salariale, ca şi cheltuieli aferente unor activităţi de natură diversă, conexe activităţilor spotrive, suport pentru acestea, conform hotărârii consiliului de administraţie, consiliului director al organizaţiei şi în limitele cadrului instituit prin hotărâri prealabile ale consiliilor locale sau judeţene implicate. 3. Toate cheltuielile organizaţiilor la care la care autorităţile publice locale sunt membri asociaţi cotizanţi vor fi efectuate în regim de transparenţă şi vor face obiectul unor rapoarte trimestriale aprobate în consiliile locale sau judeţene implicate. 4. Orice prevederi în contradicţie cu cele de mai sus devin nule de drept odată cu intrarea în vigoare a acestora”, se arăta în adresa postată de primar şi pe Facebook.

În ciuda tensiunilor dintre PSD şi PNL, deputatul social-democrat, Adrian Pau, a discutat cu ministrul Sportului pe tema finanţării echipelor sportive, declarând pentru presa locală că „în maxim o lună de zile va veni cu normele de aplicare. Ele, din cele spuse de domnul ministru, au fost corelate cu Legea funcţionarilor publici, cu tot ce avem şi se pare că şi de aici vom avea veşti bune în viitorul foarte apropiat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...