Urgențe

Cumpătarea a fost cuvântul de ordine al sărbătorilor pascale din acest an. Dacă în anii precedenţi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean munceau suplimentar din Timișoara pentru a trata pacienţii care uitau de măsură atunci când consumau alcool sau mâncare tradiţională, în acest an situaţia a stat complet diferit.

Numărul celor care au ajuns la UPU nu a fost mai mare ca în zilele obişnuite, semn că cel puţin timişenii au învăţat ce înseamnă să fii chibzuit. În mare parte, oamenii care au trecut pragul UPU în perioada sărbătorilor pascale sufereau de intoxicaţii etanolice şi traumatisme.

„În medie au fost 200 de oameni pe zi. Problemele digestive, ca și distribuție a bolilor, nu au ieșit cu nimic din comun. Au fost și traumatisme, intoxicații etanolice. Au fost și traumatisme. Săptămâna trecută au fost mai multe accidente rutiere. Acum, chiar în zilele de Paști, nu au fost cazuri speciale”, a declarat șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, medicul Mihai Grecu.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.