Victorie la debutul pe „Dan Păltinişanu”. RCM Timişoara 35-13 RCJ Farul Constanţa FOTO

- Advertisement -

Prima partidă oficială disputată de RCM Timişoara pe arena Dan Plătinişanu a fost un succes din toate punctele de vedere. Timişorenii au reuşit să obţină victoria în faţa celui mai numeros public la partidele de acasă.

Meciul a început nu tocmai conform aşteptărilor celor peste 4.000 de timişoreni prezenţi în tribunele stadionului, constănţenii reuşind să deschidă scorul prin Vlaicu, cel care a transformat o lovitură de penalitate de la 40 de metri de buturile RCM-ului. Calafeteanu a egalat nu după mult timp, pentru ca dezlănţuirea băieţilor lui Danie de Villiers. În minutul 23, Umaga pătrunde perfect prin apărarea oaspeţilor, pentru ca mingea trimisă de acesta să fie culcată în terenul de ţintă advers de Moala. Patru minute mai târziu, Kinikinilau pătrunde şi înscrie tot printr-un eseu. Cel de-al treilea eseu al gazdelor a fost semnat de Shennan, iar cu „ajutorul” dat de transformările lui Calafeteanu, dar şi cu o nouă penalitate transformată de oaspeţi, la cabine se intră cu scorul de 27-6.

Repriza secundă nu a mai avut aceeaşi desfăşurare de forţe, cel puţin din partea gazdelor, ceea ce le-a permis celor de la Farul să se apropie, datorită unui eseu reuşit de Ajacai – singurul de altfel trecut în contul „marinarilor”. Calafeteanu transformă o penalitate şi duce scorul la 30-13 după care, în finalul jocului, Fercu reuşeşte un nou eseu, ceea ce aduce şi punctul bonus în zestrea timişorenilor. 35-15 a fost scorul final, iar rugbiştii timişoreni îşi doresc mai mult ca niciodată să se „mute” pe Marele Oval bănăţean, cu atât mai mult acum că au văzut la faţa locului că terenul de joc rezistă fără discuţii unei partide de rugby.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare