Wolfgang Amadeus Mozart, interpretat săptămâna aceasta la Filarmonica „Banatul”

Date:

Filarmonica „Banatul” din Timișoara va fi gazda unui concert simfonic vineri, 4 decembrie, în cadrul căruia vor fi interpretate două lucrări ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, geniul muzicii universale. Doi violoniști, Ștefan Tarara și Cristian Andriș, vor interpreta Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră in mi bemol major KV 364.

Lucrarea este un produs hibrid al genului simfonic și cel concertant. În clasicismul muzical a fost considerat succesorul concertului grosso din epoca barocă. Diferența dintre concertele pentru două, trei sau mai multe instrumente și simfonia concertantă o face felul în care este tratată orchestra, care devine aproape un protagonist la fel de important ca și soliștii.

Simfonia nr. 39 KV 543 tot în mi bemol major, la fel ca și Simfonia concertantă din debutul concertului din sala Capitol, este prima dintre ultimele trei simfonii compuse de Mozart, așa-numita Trilogia finală. Concertul din seara de 4 decembrie va fi dirijat de maestrul Radu Popa.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare