Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zilnic, în medie, 7 firme din România cad în groapa falimentului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

UNPIR: Numărul dosarelor de insolvenţă a crescut cu 19.000 de la începutul anului

Numărul dosarelor de insolvenţă a crescut de la începutul anului până în luna august 2012 cu 19.000, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). „Numărul de dosare de insolvenţă a crescut exponenţial în perioada crizei, de la 5.000 – 6.000 de dosare prin 2006, am ajuns, în momentul de faţă, până în luna august, la aproape 19.000 de dosare şi, după părerea mea, vom depăşi cu 15-20% numărul dosarelor de anul trecut. Din acestea, avem cam 4% dosare de reorganizare, care privesc, în majoritate, firmele mijlocii şi mari şi vom avea, într-un timp oarecare, până în octombrie-noiembrie statistica Uniunii (UNPIR n.r.), statistica dosarelor reuşite”, a spus Stănescu.  Potrivit acestuia, 1.400 de dosare sunt ale unor firme mari.

„Sunt şi dosare în care vorbim despre reorganizări de dezvoltatori imobiliari. Acolo este o combinaţie între dorinţa marilor creditori şi acceptarea de către administratorii judiciari a acestei dorinţe de a nu intra în procedura de faliment datorită unor interese care sunt legate foarte tare de raportările financiare pe care fiecare mare creditor, mai ales creditor financiar, trebuie să le facă”, a explicat preşedintele UNPIR.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare