Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zona Complexului Studenţesc rămâne în atenţia Poliţiei Locale

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Poliţiştii locali au demarat, la începutul acestei săptămâni, ample controale privind păstrarea ordinii şi liniştii publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, precum şi activitatea comercială în Complexul Studenţesc din Timişoara.

În urma acestor acţiuni au fost constatate mai multe aspecte care rămân şi în continuare în atenţia Poliţiei Locale.

Astfel, pe linie de ordine publică, poliţiştii locali au depistat un număr de 18 persoane care apelau la mila publică sau făceau parte din categoria oamenilor străzii, din care 5 minori, care au fost predaţi centrului de pe str. I. Slavici. În ceea ce priveşte existenţa câinilor fără stăpân, în urma verificărilor din teren s-a stabilit ca în viitorul apropiat, împreună cu inspectorii de la Direcţia de Mediul din cadrul Primăriei şi cu Danyflor să fie organizată o acţiune de strângere a câinilor.

Pe linia disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, s-a constatat că în Campusul Universitar o problemă reală şi vizibilă este cea a lipirii de afişe în locuri neautorizate, pentru care de altfel poliţiştii locali au şi aplicat trei sancţiuni anterior perioadei verificate, de această dată propunându-se organelor de specialitate din cadrul Primăriei să fie amenajate locuri special destinate expunerii de afişe publicitare şi anunţuri.

Pe linie de comerţ, în ultima săptămână, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au aplicat 17 sancţiuni în valoare de 6.900 lei pentru nerespectarea orarului de funcţionare conform HCL 6/2007, care prevede că după ora 24:00 unităţile de alimentaţie publică trebuie închise, pentru lipsa acordului de funcţionare conform OG 99/2000, pentru neafişarea denumirii agentului economic şi a elementelor de identificare conform HG 348/2004. De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni pentru comerţ ambulant fără autorizaţie, omiterea afişării preţurilor şi lipsa cursurilor de calificare pentru personalul angajat.

Pe linie de protecţia mediului, poliţiştii locali din cadrul au Serviciului Protecţia Mediului au efectuat verificări în ceea ce priveşte existenţa contractelor cu firma de salubrizare Retim şi modul în care sunt gestionate deşeurile, fiind aplicate trei sancţiuni în valoare de 3.000 lei pentru necolectarea separată a deşeurilor.

Zona Complexului Studenţesc rămâne în continuare în atenţia Poliţiei Locale fiind efectuate verificări şi în perioada următoare în perimetrul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare