Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

1 Mai poate veni cu amenzi usturătoare. Locaţiile unde NU aveţi voie să faceţi grătare

- Advertisement -

Timişeni, atenţie, relaxarea de 1 Mai vă poate costa scump. Toţi cei care nu respectă legislaţia privind locaţiile în care se pot face grătare şi picnicuri sunt pasibili de amenzi.

Astfel, reamintim că este în vigoare Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic nr. 54 din 2012 care reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. Potrivit Legii 54/2012, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate, printre altele, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate, amenzile fiind încadrate între 300 și ajungând până la 3000 lei. Desfăşurarea activităţii de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei. La nivelul municipiului Timişoara, activitățile de picnic sunt permise, dar fără aprinderea focului, în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe. Pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locație devenită deja tradițională, se pot desfășura, de asemenea, activități specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai”, a transmis Poliţia Locală.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore