100 de ani de film romanesc, sarbatoriti de Muzeul Banatului cu documentare istorice

- Advertisement -

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș organizează evenimentul ”100 de ani de film românesc”. Acesta include proiecția a două filme documentare istorice ”Maria – Inima României”, versiunea originală a regizorului și ”Războiul Regelui”.

Timișorenii sunt așteptați luni, 2 decembrie 2019, ora 18:00 în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, locație care va găzdui ”100 de ani de film românesc”. Intrarea publicului la acest eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervărilor făcute în avans (AICI).

În cadrul evenimentului, spectatorii vor asista la proiecții care fac parte din turneul național al filmelor documentare ”Maria – Inima României” și ”Războiul Regelui”, un eveniment itinerant lansat de producătorul executiv John M. Florescu & Chainsaw Film Production. Turneul ajunge în mai multe orașe din România, pe parcursul a șase luni. Documentarele de succes prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României, dar și povestea deciziei unui rege care într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape șase luni.
Producția se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român și realizarea sa a fost posibilă cu susținerea unor sponsori importanți.

Evenimentul va oferi șansa publicului de a afla informații din culisele producției (realizată în nouă țări și cu suportul a 14 arhive naționale), întrebând direct producătorii prezenți la acest eveniment.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

De-a hoții și vardiștii. Fostul șef al Poliției Lugoj a recunoscut că este infractor!

La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru...

Vărădia, printre ultimele redute bănățene ale pescuitului la crap

Dacă ţările vecine precum Serbia şi Ungaria beneficiază de...

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

FOTO SEXY Nu vă uitaţi dacă nu aveţi inima tare! Laura Cosoi, în costumul Evei!

Că moldovencele sunt sexy, nu este doar o vorbă!...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare