Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sărbătoriţi la Timişoara

155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sărbătoriţi la Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Momentul istoric petrecut pe 24 ianuarie 1859 este unul de maximă importanță pentru națiunea. Atunci prindea viață un vis vechi, acela de a construi o țară în care românii să poată trăi demn și liber, o țară în care să poată prospera și construi pentru urmași.

Liderii politici locali împreună cu cei judeţeni au comemorat şi în acest an, evenimentul de acum 155 de ani ce odată cu alegerea lui  Alexandru Ioan Cuza ca domitor unic şi realizarea Unirii, a marcat perpetuu şi ireversibil istoria românilor. Manifestările au avut loc la Monumentul Alexandru Ioan Cuza, din faţa IPJ Timiş. În cadrul celebrării au avut loc depuneri de coroane, o slujbă religioasă, precum şi o paradă militară.

Mica Unire ( Marea Unire fiind în 1918) a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state, Moldova și Țara Românească, sub acelaşi domnitor.Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea înfăptuirii statului național român unitar. Domnia lui Alexandru Ioan Cuza, şirul de reforme ce au fost derulate în acea perioadă de acesta, crearea primului Parlament unic al României şi al primului guvern unitar, au fost toate elementele procesului ce a pus bazele dezvoltării moderne a ţării. Tot în cadrul manifestărilor, unei femei din corpul jandarmeriei i s-a făcut rău. Aceasta a fost dusă pe braţe de câţiva dintre colegi la medicii echipajului de ambulanţă SMURD şi dusă de urgenţă la spital.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=klTV0Yxrq1A&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare