INGREDIENTE:
Aluat:
1 pachet margarină
2 căni faina
2 ouă întregi
1 cană de zahăr
1 linguriţă bicarbonat
Umplutură:
500 g brânză dulce (sau eu am folosit brânză Pilos de la Lidl pentru creme şi prăjituri)
1 budinca vanilie
1 borcan mare gem de căpşuni (sau ce gem preferaţi)
Opţional 2-3 linguri zahăr
1 ou
Mod de preparare:
Aluat: Se pune într-un castron jumătate din cantitatea de făină, margarina rece tăiată bucăţele şi se amestecă până devine nisipos, se adăugă apoi zahărul, bicarbonatul şi ouăle şi restul de făină şi se frământă un aluat compact (se mai adăugă faină, dacă este necesar), care se pune în folie şi se dă la frigider pentru 15-20 min.
Umplutură: gemul de căpşuni se pune într-o cratiţă la care se adăugă şi jumătate pachet budinca si se pune pe aragaz , se amestecă până se îngroaşă puţin si se lasă apoi la răcit. Brânza se amestecă cu cealaltă jumătate de budincă se adăugă oul şi eventual se mai pune zahăr (1-2 linguri depinde cât doriţi de dulce).
Aluatul se scoate din frigider şi se împarte în: 3/4 pentru bază şi 1/3 pentru grilaj. Se întinde foaia de la bază care se pune într-o tavă tapetată cu făină şi se pune în cuptorul încălzit la 190 de grade se lăsa acolo aprox 15 minute după care se scoate şi se pune deasupra crema de brânză, pe care o lăsăm acolo până prinde uşor o crustă se scoate din cuptor şi se adăugă gemul întins uniform şi cealaltă foaie tăiată sub formă de fâşii pe care le întindem sub forma unui grilaj. se mai lasă în cuptor până aluatul devine auriu. Se scoate şi se lasă la răcit apoi se porţionează după plac, se serveşte ca atare sau pudrată cu zahăr.
Poftă Bună!!!!!