INGREDIENTE:
Blat:
12 ouă
240 g zahăr
240 g faina
1 praf de sare
Crema:
6 ouă întregi
2o0 g zahăr
100 g ciocolată amăruie răzuita
2 pachete margarina sau unt
Opţional esenţa de rom şi cacao
Glazura:
200 g zahăr
1 lingura de unt sau margarină
2-3 picături de oţet
Mod de preparare:
Blatul: se bat albuşurile spumă cu praful de sare apoi se adăugă zahărul treptat, când sunt bine bătute se adăugă câte unul gălbenuşurile şi la sfârşit faina amestecând uşor cu un tel.Se coc 6 foi subţiri pe dosul tăvii (sau câte vă ies depinde de tava) la 180 grade aproximativ 15 minute fiecare foaie.
Crema: Se topeşte ciocolată pe baie de aburi apoi se adăugă ouăle întregi bătute cu zaharul si se amestecă pe aburi până devine o cremă mai densă. Se pune la răcit. Untul sau margarina se mixează până devine spumă apoi se adăugă treptat crema răcită. Se adăugă opţional esenţa de rom (câteva picături) şi cacao dacă doriţi crema mai închisă la culoare.
Glazura: Se topeşte zahărul până devine brun se pun picăturile de oţet apoi untul sau margarina şi se întinde repede pe una din foile de blat pe care am porţionat-o în prealabil sub formă de dreptunghiuri, am făcut-o eu,dar se poate porţiona după plac.
Asamblare: se întinde pe fiecare foaie o cantitate de cremă, dar nu în strat gros se păstrează câteva linguri pentru ornat. Deasupra se pune foaia cu zaharul caramelizat.
Poftă Bună!!!