INGREDIENTE:

Blat:

12 ouă

240 g zahăr

240 g faina

1 praf de sare

Crema:

6 ouă întregi

2o0 g zahăr

100 g ciocolată amăruie răzuita

2 pachete margarina sau unt

Opţional esenţa de rom şi cacao

Glazura:

200 g zahăr

1 lingura de unt sau margarină

2-3 picături de oţet

Mod de preparare:

Blatul: se bat albuşurile spumă cu praful de sare apoi se adăugă zahărul treptat, când sunt bine bătute se adăugă câte unul gălbenuşurile şi la sfârşit faina amestecând uşor cu un tel.Se coc 6 foi subţiri pe dosul tăvii (sau câte vă ies depinde de tava) la 180 grade aproximativ 15 minute fiecare foaie.

Crema: Se topeşte ciocolată pe baie de aburi apoi se adăugă ouăle întregi bătute cu zaharul si se amestecă pe aburi până devine o cremă mai densă. Se pune la răcit. Untul sau margarina se mixează până devine spumă apoi se adăugă treptat crema răcită. Se adăugă opţional esenţa de rom (câteva picături) şi cacao dacă doriţi crema mai închisă la culoare.

Glazura: Se topeşte zahărul până devine brun se pun picăturile de oţet apoi untul sau margarina şi se întinde repede pe una din foile de blat pe care am porţionat-o în prealabil sub formă de dreptunghiuri, am făcut-o eu,dar se poate porţiona după plac.

Asamblare: se întinde pe fiecare foaie o cantitate de cremă, dar nu în strat gros se păstrează câteva linguri pentru ornat. Deasupra se pune foaia cu zaharul caramelizat.

Poftă Bună!!!

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.