Reţeta zilei – Ruladă cu gem (reţeta bunicii)

INGREDIENTE:

4 ouă întregi

125 g zahăr

8 linguri faina

1 linguriţă praf de copt

Un praf de sare

Umplutură: gem de prune, caise, piersici (după preferinţe)

Mod de preparare: Ouăle la temperatura camerei se separă, albuşurile se bat bine cu praful de sare până devine o spumă densă şi apoi se adăugă treptat zahărul, iar apoi gălbenuşurile unul câte unul. Faina amestecată cu praful de copt se adăugă în ploaie amestecând uşor cu un tel până se omogenizează complet.

Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preâncălzit la 180 grade. Se verifică dacă s-a copt cu o scobitoare după aproximativ 20 minute. După ce s-a copt se scoate imediat şi se răstoarnă pe un şervet de bucătărie, se îndepărtează cu grijă foaia de copt şi cu ajutorul şervetului se ruleaza.Se poate presăra pe şervet zahăr, care se va lipi de blatul încă cald. Se lasă să se răcească puţin, se desface şi se întinde gemul pe care îl preferaţi în cantitatea pe care o preferaţi (vă sfătuiesc însă să nu exageraţi cu cantitatea), şi se rulează înapoi.Se porţionează uniform şi se serveşte cu multă cu multă pofta.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Un obsedat sexual la medic

Un tip merge la medic și se plânge: – Când...

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Filmele săptămânii – din 2 ianuarie în cinematografe

Astérix: Le domaine des dieux Suntem în anul 50 î.Hr.,...

Filmele săptămânii – din 26 decembrie în cinematografe

Alt Love Building Acţiunea filmului este amplasată la munte, în...

Filmele săptămânii – din 28 noiembrie în cinematografe

Horrible Bosses 2 După ce Şefi de coşmar a devenit...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img