Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Ruladă cu gem (reţeta bunicii)

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

4 ouă întregi

125 g zahăr

8 linguri faina

1 linguriţă praf de copt

Un praf de sare

Umplutură: gem de prune, caise, piersici (după preferinţe)

Mod de preparare: Ouăle la temperatura camerei se separă, albuşurile se bat bine cu praful de sare până devine o spumă densă şi apoi se adăugă treptat zahărul, iar apoi gălbenuşurile unul câte unul. Faina amestecată cu praful de copt se adăugă în ploaie amestecând uşor cu un tel până se omogenizează complet.

Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preâncălzit la 180 grade. Se verifică dacă s-a copt cu o scobitoare după aproximativ 20 minute. După ce s-a copt se scoate imediat şi se răstoarnă pe un şervet de bucătărie, se îndepărtează cu grijă foaia de copt şi cu ajutorul şervetului se ruleaza.Se poate presăra pe şervet zahăr, care se va lipi de blatul încă cald. Se lasă să se răcească puţin, se desface şi se întinde gemul pe care îl preferaţi în cantitatea pe care o preferaţi (vă sfătuiesc însă să nu exageraţi cu cantitatea), şi se rulează înapoi.Se porţionează uniform şi se serveşte cu multă cu multă pofta.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare