Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Sport şi sănătate în judeţul Timiş, pe malul apei. „Festivalul Atletic Lacul Surduc” are loc la Fîrdea

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Comunei Fîrdea organizează în acest an „Festivalul Atletic Lacul Surduc”, competiţie ce se va desfăşura sâmbătă 12 octombrie 2013, de la ora 10:00, şi va consta în trei probe distincte, într-un cadru natural deosebit, la poalele Padeşului, cel mai înalt vîrf din judeţ.

Cele trei probe propuse de organizatori sunt următoarele:

– Semimaratonul Bisericii de Lemn din Zolt, pe distanţa de 21,1 kilometri, traseul având ca punct de întoarcere biserica de lemn „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, datând din secolul al XVIII-lea, din lista de obiective protejate UNESCO;

– Cursa Lacul Poiana Fetei, pe 10 kilometri;

– Crosul Fîrdeana, pe 1,5 kilometri.

Obiectivul major al întrecerii este încurajarea mişcării în aer liber şi de promovarea curselor de anduranţă, traseul permiţînd totodată participanţilor să savureze frumuseţile naturii din zona colinar-montană a judeţului Timiş.

Pe lângă ierarhiile generale ale probelor, vor fi întocmite clasamente în funcţie de sex şi categoria de vârstă, sub 25 de ani, 25-34 de ani, V35+, V45+, V55+, V65+.

Înscrierile au fost inaugurate şi se efectuează prin completarea formularului AICI, data limită fiind vineri, 4 octombrie 2013, sau la faţa locului, în dimineaţa cursei.

Pe alergători îi aşteaptă trasee frumoase, punctate de staţii de alimentare şi rehidratare, într-un cadru natural încântător, cu peisaje splendide, iar la final:
– medalii şi diplome pentru toţi participanţii care trec finishul;
– tricouri speciale de alergare pentru concurenţii celor două probe lungi, laolaltă cu punguţe nutritive (apă, fructe, produse lactate, etc.);
– iar celor mai iuţi dintre alergători: cupe, trofee, recompense pecuniare simbolice, precum şi premii ca vouchere şi accesorii din partea sponsorului logistic Procar Skoda Timişoara, dar şi alte accesorii sportive şi mici surprize.

Participanţii vor avea acces la staţiile de hidratare amplasate pe traseu, oferind apă şi fructe, precum şi la asistenţă medicală. Există o parcare auto amplasată în imediata vecinătate a liniei de start şi finish respectiv un spaţiu de depozitare în siguranţă a bunurilor proprii pe perioada alergării.

Evenimentul include şi un cros popular destinat cu precădere adolescenţilor, dar nu numai, pe 1,5 kilometri.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore