Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Primăria vrea spații verzi între blocuri, în locul parcărilor ecologice. Se incepe in Freidorf

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Spații verzi, locuri de joacă și multe bănci, asta își doresc reprezentanții municipalității în cartierele din Timișoara, în locul parcărilor ecologice. Se va începe în primăvara anului 2016 cu zona Freidorf, a dat asigurări primarul, marți.

Parcările ecologice realizate în perioada administrației Ciuhandu au ajuns acum, în cea mai mare parte, spații murdare, ce cauzează doar mizerie și praf. Timișorenii s-au plâns de nenumărate ori de această situație, iar acum municipalitatea vine cu o soluție: desființarea lor și amenajarea de spații verzi. Prima zonă vizată este Freidorf.

„Vom acorda o mare atenție în 2016 amenajărilor între blocuri. Vom lua cvartale de blocuri din oraș și vom face amenajări civilizate cu locuri de parcare, spații verzi, locuri de joacă. Vom amplasa un număr mare de bănci, jardiniere cu flori, vom planta mulți copaci în acele spații și vom amplasa foișoare că am văzut că sunt foarte apreciate de cetățeni. Trebuie să avem în vedere cât de mare este acest oraș, nu s-a făcut nimic în 30 de ani de când au fost construite blocurile. S-au făcut acele mizerii, numite parcări ecologice. Vom putea desființa aceste obiective în măsura în care ele sunt ieșite deja din perioada de garanție și sunt amortizate, altfel nu avem cum să intervenim, oricât de mult deranjează.”, a declarat primarul Nicolae Robu, marți. El însă nu a dat detalii concrete legat de numărul parcărilor ecologice sau al amenajărilor care urmează să fie realizate.

Tot în zona Freidorf urmează să aibă loc lucrări de reparații la drumuri, pe șoselele cu gropi și denivelări. Pe viitor, zona este în atenția Primăriei Timișoara pentru reabilitare totală, din fonduri europene.

„Legat de drumurile din Freidorf, nu ne putem atinge de lucrări de anvergură până nu vom obține finanțare pentru un proiect cu care vom aplica pe unul din programele 2014-2020 pentru că are costuri foarte mari, dar intervenții de reparații vom face. Pe strada Slavici – când vine primăvara vom interveni, dar cu lucrări de reparații. Linia de tramvai o vom reface în proiectul european”, a mai declarat Nicolae Robu.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore