Dirigintele de șantier de la Balta Lămâița și-a dat demisia, în urma scandalului legat de gardul amplasat în fața băncilor

0
921

Problema de la Balta Lămâița, unde băncile au fost montate exact în fața gardului de lemn, s-a rezolvat, potrivit primarului Nicolae Robu. Locul a fost reamenajat, iar dirigintele de șantier, cel care a cauzat această eroare, și-a dat demisia.

Săptămâna trecută au apărut pe mai multe rețele de socializare imagini de la Balta Lămâița, unde băncile au fost amplasate în fața gardului de lemn, astfel celor care ar fi vrut să se așeze pe ele fiindu-le imposibil acest lucru. Prin această ispravă a firmei care s-a ocupat de amenajare, Timișoara s-a făcut din nou de râs, știrea ajungând să fie preluată și de presa centrală, spre nemulțumirea primarului care a fost nevoit din nou să dea explicații. Acum problema a fost rezolvată, spune Robu, prin demisia dirigintelui de șantier și reamenajarea locului.#Balta Lămâiței1

„Dirigintele de șantier s-a retras, am înțeles că și-ar fi dat demisia din poziția de diriginte de șantier. Doamne ajută! Firma trebuie să desemneze un alt diriginte de șantier, noi avem o licitație cu o firmă, nu cu o persoană. Proiectul are multe scăpări, foarte multe și trebuie odată și odată ca proiectanții să răspundă, trebuie o legislație care să-i tragă la răspundere pentru greșeli”, a declarat Nicolae Robu, marți.

Cum s-a ajuns în această situație? Explicația găsită de către autoritățile locale este că greșeala îi aparține atât dirigintelui de șantier, cât și executantului, fiind vorba de fapt de un exces de…orgolii.

„Poți înțelege o asemenea aberație ca cea de la Balta Lămâița în care un proiectant să prevadă că acești stâlpișori de lemn trec prin fața băncii. Se poate înțelege așa ceva? Este vreo scuză să înțelegi? Nu există nicio scuză. (…) Mecanismul este următorul: când se ajunge la punerea în practică, executantul constată că în schemă este această anomalie. Îl sesizează pe dirigintele de șantier, dirigintele de șantier îl informează pe beneficiar, beneficiarul îi cere proiectantului să emită o dispoziție de șantier de corecție. Acest diriginte de șantier, eu așa am fost informat, sesizat fiind de constructor, a dat răspunsul «Domne, cu mine nu discuți, mie îmi faci proiectul exact așa cum este el, altfel nu-ți decontez lucrările!». Atunci, executantul, care și el a greșit, că ar fi trebuit să vină la mine, de exemplu, să spună cu ce situație se confruntă, a spus că dacă asta vrea dirigintele de șantier, el așa face. A vrut să evidențieze cât de incompetent este dirigintele de șantier, după părerea mea. Numai că din acest joc între ei, noi am avut un prejudiciu de imagine”, a explicat primarul.

Situația a fost rezolvată, iar executantul a făcut modificările necesare, pe cheltuiala sa. De lucrările de la Balta Lămâița se ocupă firma Kasdum GF.

Spune-ţi opinia civilizat!