Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Comerțul ”cu de toate”, în plină dezvoltare pe străzile din Timișoara. Amenzile sunt prea mici?

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nu mai puțin de 134 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali în ultima lună pentru comerțul ambulant de flori, linguri din lemn, parfumuri, ceasuri și haine uzate, vânzătorii expunând marfa, de fiecare dată, în spații inadecvate.

Acțiunile pe linia depistării persoanelor care desfășoară activități de comerț ambulant, neautorizat, au fost intensificate în ultima perioadă, cei care încălcă prevederile HCL 321/2001 și Legii 12/1990 fiind ”cadorisiți” cu amenzi de polițiștii locali din capitala Banatului. Raziile efectuate de oamenii legii vin ca urmare a sesizărilor făcute de comercianții autorizați care reclamă faptul că există persoane care nu dețin documentele necesare pentru mărfuri, vând diverse produse în condiții improprii, pe trotuare, obiecte uzate provenite din tomberoane și fac concurență neloială coemrcianților cinstiți, dar și ca urmare a constatărilor polițiștlor locali care patrulează în piețele din oraș sau în zonele centrale.

Numai în ultima lună au fost sancționați un număr de 134 de vânzători ambulanți, conform HCL 321/2001, mărfurile expuse spre vânzare fiind ridicate în vedera confiscării. ”Printre acestea se află flori, produse electronice, cărți, produse alimentare, haine uzate, linguri din lemn, ceasuri, parfumuri etc. Astfel de încălcări ale legislației au fost constatate în zone precum Piețele Badea Cârțan, Doina (și strada Mureș), Iosefin, Aleea FC Ripensia, platoul Dâmbovița, Piața 700 (și strada Sfântul Ioan), strada I. Văcărescu sau Bulevardul Liviu Rebreanu. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile pentru astfel de situații sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5.000 lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării”, transmit reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.

Foto: arhivă

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore