ACS Poli se impune greu în amicalul cu Ripensia. 3-1, după ce 87 de minute scorul a fost egal

- Advertisement -

ACS Poli se impune greu în amicalul cu Ripensia. 3-1, după ce 87 de minute scorul a fost egal 1Amical de gală la Pădurea Verde, pe Electrica, acolo unde echipa gazdă – Ripensia, întâlnea divizionara secundă ACS Poli Timişoara. Miercuri după-masă, de la ora 16:00, cele două echipe au dat piept pe o vreme superbă pentru fotbal, echipa din eşalonul secund reuşind să se impună cu scorul de 3-1, după o dublă de excepţie marca Dobricean.

Despărţite de patru eşaloane fotbalistice, Ripensia Timişoara (Liga a VI-a – Campionatul Municipal) şi ACS Poli Timişoara (Liga a II-a, Seria Vest) au jucat de la egal la egal, amical, miercuri de la ora 16:00, pe arena Electrica – gazda trupei lui Olariu.
Cu această ocazie, „Ripi” a pus în vânzare obiecte cu însemnele clubului, în timp ce ACS Poli şi-a inaugurat echipamentul de rezervă (alb-bleu). Oaspeţii au început bine partida, în minutul 12 având prima ocazie prin Boştină, pentru ca un minut mai târziu să deschidă scorul prin tânărul Emanuel Israel. Minutul 23 a fost cu mare noroc pentru portarul lui Poli, acesta reuşind să respingă inextremis un şut puternic expediat de Păscăleanu de la circa 30 de metri de poarta lui Gherasim, pentru ca, în minutul 34 Michi, tot de la Ripensia să iroasească o nouă ocazie, cu un şut puţin pe lângă bara din stânga aceluiaşi Gherasim. Un minut mai târziu replica celor de la ACS vine prin acelaşi Israel, „pata de culoare” din echipa lui Velcea nereuşind de această dată să scuture plasa porţii adverse.
Repriza secundă îi aduce de la vestiare şi pe Dobricean şi Coca, singurele rezerve ale celor de la ACS pentru această partidă, minutul 49 venind cu o nouă fază de poartă a „remarcatului” Emanuel Israel, de această dată mingea ajungând de pe capul său în braţele portarului Ripensiei. Minutul 55 aduce o nouă ocazie, de această dată în contul galben-roşilor, la care Adi Popa îi pasează exepţional lui Boghian, care îl driblează pe Coca, însă mingea părăseşte suprafaţa de joc înainte ca acesta să mai poată face ceva. Minutul 60 aducea egalarea, Păscăleanu trimiţând „în aţe” dintr-o centrare venită de la Nichitean, iar scorul devenea 1-1. După un joc plăcut ochiului, a urmat apoi o „pauză”, cele două echipe jucând mai mult la trecerea timpului, pentru ca în minutul 79, Dobricean să expedieze un şut în bara porţii nou-intratului Filip. Faza avea să anunţe dezlănţuirea mijlocaşului celor de la Poli, acesta înscriind golul egalării în minutul 88 din pasa lui Boştină. După numai un minut, acelaşi Dobricean reuşea dubla cu o execuţie de mare fineţe – o scăriţă peste Filip – pasa de gol fiina opera aceluiaşi Boştină. În ultimele secunde ale partidei, cei de la Ripensia au avut ocazia reducerii din diferenţă, Chevereşan şutând de puţin pe lângă poarta lui Coca.
Au evoluat:
Ripensia Timişoara: Mercescu, Petrişor, Mureşan, Uzun (c), Păscăleanu, Năvală, Costândana, Michi, Popa, Nicolin şi Boghian. Pe parcurs au mai intrat: Filip, Hoţa, Nichitean, Rumega, Mogoş, Mihai şi Chevereşan. (antrenor – Ovidiu Olariu).
ACS Poli Timişoara: Gherasim, Iovan, Bocşan, Redzepi, Nanu, Trandu, Daminuţă (c), Artean, Enciu, Boştină şi Israel. Pe parcurs au mai intrat Coca şi Dobricean. (antrenor Vali Velcea).

Octavian Pintean

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură...

Fractură de logică! La Poliția Locală Timișoara, numărul de amenzi a devenit indicator de performanță

În prima jumătate a lunii februarie 2023, din pixul...

Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac a plecat definitiv din Spitalul Județean Timișoara 

Azi, dis de dimineață, fostul șef al Secției Clinice...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare