Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieActriţa Maia Morgenstern, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Actriţa Maia Morgenstern, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cunoscuta actriţă Maia Morgenstern a fost distinsă, astăzi, cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. Extrem de emoţionată, actriţa le-a spus celor din sală căAcest titlu mă emoționează, mă tulbură, mă responsabilizează. Sunt profund recunoscătoare, este, până la urmă, expresia admirației pe care mi-o poartă mediul academic și primesc lucrul acesta cu adânc respect. Acest titlu mă face foarte fericită și foarte mândră. Sunt emoționată. Vin și revin la Timișoara de fiecare dată când suntem chemați, cu spectacole, cu evenimente artistice sau, pur și simplu, pentru a vizita Timișoara, cu drag, cu dor, o descopăr și o redescopăr de fiecare dată. Am prieteni foarte buni aici și sunt proiecte, sunt gânduri, sunt vise pe care vrem să le punem în aplicare în timpul ce va veni”.

Conform Wikipedia „Emilia-Maia-Ninel Morgenstern s-a născut în București într-o familie evreiască. A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car în Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni, Patimile lui Hristos”.

Sursă foto:Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...