Sorin-Pintea

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a declarat în această dimineață că a fost declarată epidemie de gripă la nivel național, după ce au fost înregistrate cazuri timp de trei săptămâni consecutive, iar 54 dintre bolnavi au decedat.

A fost declarată epidemie de gripă pe teritoriul României. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivită epidemică. ”Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. (…). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, miercuri dimineață.

Potrivit acesteia, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii, Pintea explicând că țara noastră nu se confruntă cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent. ”S-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme. Diferenţa e că avem un număr mai mare de cazuri şi un număr mai mare de cazuri confirmate clinic”, a mai spus ministrul, care a mai adăugat că gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, la intensităţi diferite, fiind datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here