Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieMai PUTINI pasageri pe Aeroportul International Timisoara, in 2018

Mai PUTINI pasageri pe Aeroportul International Timisoara, in 2018

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Anul trecut a însemnat pentru Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara un an premergător pentru demararea unor investiții majore și creșterea numărului de destinații, fapt ce a dus la scăderea cu șase procente a numărului pasagerilor, comparativ cu 2017.

În materie de trafic aerian, 2018 a început nefavorabil pentru aeroportul din Timișoara, după ce reorganizarea companiei aeriene Ryanair, care a luat decizia de a reduce volumul operațional în România (a închis total operațiunile pe alte aeroporturi) și a anula unele destinații de la Timișoara. Partea plină a paharului, atât pentru aeroport cât și pentru pasageri, a fost că în cursul anului au fost introduse curse spre noi destinații: Stuttgart și Chișinău (Tarom) și Hurghada – Egipt, cursă charter.

Numărul total al pasagerilor care au călcat pragului aeroportului în 2018 a fost de 1.517.309, cu 6% mai mic față de anul precedent, (când Ryanair a operat timp de 12 luni pe toate destinațiile programate inițial și a condus cu o creștere cu 40% a numărului de pasageri în 2017 față de 2016!). În 2018, Ryanair a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de pasageri cu 37,7 % față de 2017, dar celelalte companii aeriene care operează zboruri la/de la Timișoara au înregistrat cifre crescute a numărului de pasageri. Compania aeriană Tarom a înregistrat o creștere cu 52% a numărului de pasageri transportați la/de la Timișoara, compania Lufthansa a avut o creștere de 19%, iar Wizz Air – o creștere de 5,4%. Cele mai căutate destinații în 2018 au fost București, Munchen – Memmingen, Bergamo-Milano și Londra.

Aeroportul International Timisoara

În timpul verii, Aeroportul a înregistrat o creștere cu 24% a numărului de pasageri pentru cursele charter de vacanță. Peste 50.000 de pasageri au zburat în 2018 în destinații exclusiv de vacanță, în Antalya, Zakynthos, Creta și Hurghada.

Aeroportul International Timisoara

În ceea ce privește traficul de marfă, până la sfârșitul anului au fost procesate aproximativ 6.000 de tone, cu 30% mai mult față de 2017. De reținut faptul că la nivel național, volumul de marfă transportat pe toate aeroporturile din România, cu excepția Bucureștiului, totalizează aproximativ 3.000 de tone, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din volumul de marfă de la Aeroportul Timișoara.

Aeroportul International Timisoara

În 2018, veniturile s-au ridicat la aproximativ 52,3 de milioane de lei (cifre preliminare), cifre similare cu 2017. De asemenea, în ceea ce privește cifra de afaceri, se estimează a se ridica la 50,38 milioane de lei, similară cu anul 2017. Profitul brut estimat pentru anul trecut este estimat să se ridice la 6,4 milioane de lei. Aceste date economice pozitive au fost realizate, în pofida reducerii cu 6% a numărului de pasageri, printr-o bună gestiune a activității comerciale și economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare