Alfred Simonis: Administraţia Fritz – o țeapă uriaşă luată de timişoreni!

Preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, atac dur la primarul Timişoarei, Dominic Fritz, la un an de la preluarea mandatului.

Simonis spune că se aştepta ca edilul să prezinte un raport de activitate după primul an în fruntea administraţiei, însă Dominic Fritz a ales să treacă această etapă.

Social democratul este însă de părere că realizările administrive sunt zero şi mai mult decât atât timişorenii s-ar putea confrunta cu mari probleme în această iarnă din cauza incompetenţei din admnistraţia publică locală.

A trecut deja un an de când Dominic Fritz câştiga detaşat alegerile pentru funcția de primar al Timişoarei şi aşteptam un bilanț, aşa cum se obişnuieşte peste tot în țările civilizate – inclusiv în Germania. Dominic Fritz a ales să tacă, probabil pentru a nu se expune într-o zonă în care realizările sale administrative sunt… ZERO. Cât despre distanța dintre promisiunile candidatului Fritz şi prestația primarului Fritz, cred că nu are rost să vorbim, pentru că este simțită de fiecare timişorean. Digitalizarea completă a serviciilor primăriei; debirocratizarea şi profesionalizarea funcționarilor publici; o primărie de sticlă; un oraş mai nepoluat si mai puțin aglomerat; eficientizarea societăților din subordine – sunt câteva din minciunile uriaşe cu care candidatul USR-PLUS a manipulat alegerile locale din Timişoara de acum un an. Ce ne-a oferit în schimb administrația Fritz, în acest prim an de mandat ? Cozile la ghişeele primăriei sunt la fel de mari; noua organigramă a fost suspendată de instanță, iar reprezentantii “noii” clase politice, promovați pe pile în funcții sunt diletanți şi paraleli cu administrația; oraşul este murdar, aglomerat şi haotic; societățile din subordinea primăriei sunt tot mai prost conduse. La iarnă există riscul real ca zeci de mii de timişoreni să rămână fără apă caldă şi caldură, în condițiile în care Colterm nu are pe stoc niciun gram de cărbune, prețul la gaz s-a dublat, iar în conturile blocate de creditori ale firmei suflă vântul. Nu s-au cumpărat nici până acum certificatele verzi pentru 2021, nu s-a plătit amenda uriaşă de 21 de milioane de euro şi nu s-a pus niciun leu deoparte pentru certificatele care trebuie achiziționate la începutul anului viitor”, spune deputatul Alfred Simonis.

În plus, Simonis acuză administraţia Fritz că pe lângă faptul că nu a făcut nimic pentru timişoreni în ultimul an, acum vrea să majoreze taxele şi impozitele şi să crească preţurile la toate serviciile din oraş.

Actuala administraţie nu are nicio jenă în a anunța că doreşte să scumpească tot în Timişoara: taxele şi impozitele locale, gigacaloria, parcările, transportul în comun, serviciile de salubritate. Cinismul şi superioritatea cu care domnul Fritz îi tratează pe cei care l-au votat şi şi-au pus speranțele în el arată că Timişoara şi-a luat o mare țeapă cu aceşti aventurieri infantili şi incompetenți care nu au condus în viaţa lor nimic”, mai spune Alfred Simonis.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img