Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieAmenajări noi în zona Dacia, pentru evenimente culturale. De la ce investiţie...

Amenajări noi în zona Dacia, pentru evenimente culturale. De la ce investiţie sunt „săriţi” locatarii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Modernizarea zonei Dacia – asta promite primarul Timişoarei, pentru anul 2017. Edilul spune că zona trebuie să fie amenajată astfel încât să ofere posibilitatea organizării de evenimente culturale. Deşi a oferit ca exemplu zona Soarelui, în care locuieşte, primarul a admis că locuitorii din Dacia nu vor avea chiar toate facilităţile ca şi vecinii săi. Spre exemplu, aceştia nu se vor putea bucura deocamdată de o fântână de 100.000 de euro , cu jocuri de lumini, precum cea de lângă Şcoala generală 30.

„Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră ştiţi cum era prin faţa Şcolii generale numărul 30. Era o stradă pur şi simplu care era carosabilă şi chiar în faţă era un platou mic, hai să zicem folosit ca parcare. Ei bine, am desfiinţat strada şi în loc am amenajat un platou pe toată suprafaţa dintre clădiri. Am creat astfel o piaţeţă care are în mijloc o fântână cu jocuri de apă şi de jur împrejur o mulţime de bănci, de copacei puşi în ghivece foarte mari cu jardniere de flori. Cetăţenii din zonă se bucură foarte mult de această amenajare. În permaneţă băncile sunt pline de oameni care se simt bine acolo în susurul apei înconjuraţi de flori. Am făcut o asemenea amenajare cu gândul că în acea piaţetă vom organiza şi evenimente culturale de anvergură redusă, în preocuparea pe care o avem de a aduce arta la consumatori. Am luat în analiză zona Dacia pentru ca următoarea amenajare cu gândul să fie coresponzătoare şi pentru spectacole este zona Dacia. Luăm în calcul să facem anul acesta încă două trei dacă nu reuşim anul acesta din cauza birocraţiei, atunci rămâne o sarcină pentru 2018”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...