politia locala

Amenzi de aproape 50.000 de lei pentru comercianţii certaţi cu legea. Doreau să facă bani, însă nu aveau nici cea mai mică intenţie să se conformeze prevederilor legale. Vorbim despre mai mulţi patroni de firme din Timişoara, la care au efectuat verificări agenţii din cadrul Serviciului de Inspecţie Comercială de la Poliţia Locală din Timişoara.

„În decursul lunii iunie au fost verificați pentru a se stabili dacă dețin aceste acorduri un număr de 406 comercianți, în cazul a 28 dintre aceștia stabilindu-se că nu dețin documentele necesare și fiind luată măsura sancționării contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei. Alte trei firme au fost sancționate cu amenzi de 11.000 lei pentru împiedicarea controlului prin neprezentarea documentelor solicitate. Poliția Locală atrage atenția că în cazul neobținerii documentelor necesare, la verificările ulterioare, comercianții riscă să fie din nou sancționați și, în cazul abaterilor repetate, se trece la propunerea suspendării activității celor depistați încălcând legislația pentru o perioadă de 30 de zile. În astfel de situații au fost depistate 13 societății care au domenii de activitate comerț cu amănuntul și alimentație publică. Pe lângă deciziile de suspendare a activității, aceștia au fost și sancționați din nou cu amenzi în valoare de 24.000 lei”, au transmis oamenii legii.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.