Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Amenzi de aproape 370.000 de lei, date de inspectorii DSVSA Timiș, operatorilor din industria alimentară! Trei restaurante au fost închise

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Timiș continuă  seria de controale oficiale la unitățile de alimentație publică din Timișoara și în localitățile din județ, pentru a se asigura ca operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igiena alimentară și pentru ca toți cetățenii să consume alimente sigure.

Medici veterinari și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat în perioada 16-20 august, în unități de alimentație publică, 30 acțiuni de control și verificare, și au aplicat numai în Timișoara, sanțiuni contravenționale în valoare de 369.000 lei.

Concret au fost controlate:

Supermarket –  4 controale –  cu  4  amenzi   în valoare de 80 000 lei  pentru :

– condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare şi valorificarea acestora în condiţiile în care termenul de valabilitate era expirat. S-au confiscat produse alimentare în cantitate de 155 kg.  (diferite sortimente de vin, băuturi alcoolice, doze cu bere, produse de patiserie).

Restaurant14 controale – cu 8 amenzi în valoare 162000 lei , două avertismente şi 3 Ordonanţe de suspendare a activităţii-OSA:

–  pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

– neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice;

– nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare;

– ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate.S-au confiscat produse alimentare , în cantitate de 202,55 kg în valoare de 4575,83 lei.

Hypermarket4 controale – cu 4 amenzi în valoare de 37000 lei pentru :

 – depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate;

 – condiții de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;

 –  neinițierea procedurii pentru retragerea sau rechemarea produselor alimentare de pe piață, care nu satisfac cerințele privind siguranța acestora .

Carmangerie1 control – o amendă în valoare de 30 000 lei :

– pentru nerespectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic.

Fast food  –  6 controale – două amenzi în valoare de 40000 lei pentru :

– condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;

–  pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

Brutărie – patiserie – un control– o amendă în valoare de 10000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice.

Depozit alimentar – 3 controale- o amendă în valoare de 10000 lei ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate şi un avertisment pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare.

Piaţă agroalimentarăun control – un avertisment pentru expunere şi comercializare produse alimentare fără niciun element de identificare. S-au confiscat 350 buc.ouă consum în valoare de 245 lei şi 14,5 kg carne porc afumată în valoare de 435 lei.

Inspectorii DSVSA au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de  10.800 lei și 5 avertismente.

Inspectorii sanitari veterinari continuă aceste controale și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30 noiembrie, se va desfășura o...

Peste 250 de amenzi, date de poliţiştii rutieri în weekend, pe şoselele din Timiş! Cele mai multe pentru viteză

În perioda 13 – 15 august, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ,...