Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Amenzi de aproape 370.000 de lei, date de inspectorii DSVSA Timiș, operatorilor din industria alimentară! Trei restaurante au fost închise

- Advertisement -
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Timiș continuă  seria de controale oficiale la unitățile de alimentație publică din Timișoara și în localitățile din județ, pentru a se asigura ca operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igiena alimentară și pentru ca toți cetățenii să consume alimente sigure.

Medici veterinari și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat în perioada 16-20 august, în unități de alimentație publică, 30 acțiuni de control și verificare, și au aplicat numai în Timișoara, sanțiuni contravenționale în valoare de 369.000 lei.

Concret au fost controlate:

Supermarket –  4 controale –  cu  4  amenzi   în valoare de 80 000 lei  pentru :

– condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare şi valorificarea acestora în condiţiile în care termenul de valabilitate era expirat. S-au confiscat produse alimentare în cantitate de 155 kg.  (diferite sortimente de vin, băuturi alcoolice, doze cu bere, produse de patiserie).

Restaurant14 controale – cu 8 amenzi în valoare 162000 lei , două avertismente şi 3 Ordonanţe de suspendare a activităţii-OSA:

–  pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

– neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice;

– nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare;

– ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate.S-au confiscat produse alimentare , în cantitate de 202,55 kg în valoare de 4575,83 lei.

Hypermarket4 controale – cu 4 amenzi în valoare de 37000 lei pentru :

 – depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate;

 – condiții de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;

 –  neinițierea procedurii pentru retragerea sau rechemarea produselor alimentare de pe piață, care nu satisfac cerințele privind siguranța acestora .

Carmangerie1 control – o amendă în valoare de 30 000 lei :

– pentru nerespectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic.

Fast food  –  6 controale – două amenzi în valoare de 40000 lei pentru :

– condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;

–  pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

Brutărie – patiserie – un control– o amendă în valoare de 10000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice.

Depozit alimentar – 3 controale- o amendă în valoare de 10000 lei ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate şi un avertisment pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare.

Piaţă agroalimentarăun control – un avertisment pentru expunere şi comercializare produse alimentare fără niciun element de identificare. S-au confiscat 350 buc.ouă consum în valoare de 245 lei şi 14,5 kg carne porc afumată în valoare de 435 lei.

Inspectorii DSVSA au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de  10.800 lei și 5 avertismente.

Inspectorii sanitari veterinari continuă aceste controale și în perioada următoare.

- Advertisement -
Ioana Danciu
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore