12.9 C
Timișoara
sâmbătă,8,mai,2021
AcasăStiriPoliticaAndreea Paul, PDL: „Victor Ponta va emite monede pentru a-și acoperi incompetența....

Andreea Paul, PDL: „Victor Ponta va emite monede pentru a-și acoperi incompetența. Va fi catastrofal!”

Membrii de conducere a PDL consideră că hotărârea lui  Victor Ponta de a trimite doi membri din cabinetul său în Consiliul de Administrație a BNR este o manevră politică a premierului care dorește să i-a măsuri economice populiste, fără nicio bază reală în economia țării. Astfel, reprezentații Partidului Democrat Liberal au declarat că se gândesc serios să sesizeze autoritățile europene despre ceea ce ei numesc „o intervenţia politică fără precedent a Guvernului Ponta în politicile monetare naţionale”

“Politizarea fără precedent a BNR pune în mare pericol economia României. Îmi este teamă că Victor Ponta vrea să îşi acopere incompetenţa prin emitere de monedă ceea ce ar fi o catastrofă pentru ţară. Victor Ponta tocmai se pregăteşte să reducă CAS, fără a ne fi convins că măsura este luată cu cap şi nu de dragul voturilor. Pe de altă parte, toate cele 36 de taxe şi impozite noi sau mărite introduse în peste doi ani de Guvernare PSD nu a dat rezultate la încasări.Controlul politic al BNR poate genera inflaţie, că tot se lăuda Ponta că este la cel mai scăzut nivel, instabilitate a pieţelor financiare, întârzieri în calendarul de aderare la moneda euro şi efecte economice greu de reparat”, consideră Andreea Paul, prim vicepreședintele PDL.

Andreea Paul aminteşte, în plus, că Guvernul Ponta trebuia să modifice legea de funcţionare a BNR nr 312/2004 şi nicidecum să politizeze şi mai tare instituţia. “Comisia Europeană a transmis României, în mod repetat, să includă în această lege menţiunea că Guvernul nu va căuta să influenţeze sub nicio formă deciziile luate de membrii conducerii BNR. Răspunsul lui Ponta? Sfidare prin trimiterea a doi emisari ai săi care au sărit direct din Guvern în Banca Naţională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,902FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente