Andreea Paul, PDL: „Victor Ponta va emite monede pentru a-și acoperi incompetența. Va fi catastrofal!”

- Advertisement -

Membrii de conducere a PDL consideră că hotărârea lui  Victor Ponta de a trimite doi membri din cabinetul său în Consiliul de Administrație a BNR este o manevră politică a premierului care dorește să i-a măsuri economice populiste, fără nicio bază reală în economia țării. Astfel, reprezentații Partidului Democrat Liberal au declarat că se gândesc serios să sesizeze autoritățile europene despre ceea ce ei numesc „o intervenţia politică fără precedent a Guvernului Ponta în politicile monetare naţionale”

“Politizarea fără precedent a BNR pune în mare pericol economia României. Îmi este teamă că Victor Ponta vrea să îşi acopere incompetenţa prin emitere de monedă ceea ce ar fi o catastrofă pentru ţară. Victor Ponta tocmai se pregăteşte să reducă CAS, fără a ne fi convins că măsura este luată cu cap şi nu de dragul voturilor. Pe de altă parte, toate cele 36 de taxe şi impozite noi sau mărite introduse în peste doi ani de Guvernare PSD nu a dat rezultate la încasări.Controlul politic al BNR poate genera inflaţie, că tot se lăuda Ponta că este la cel mai scăzut nivel, instabilitate a pieţelor financiare, întârzieri în calendarul de aderare la moneda euro şi efecte economice greu de reparat”, consideră Andreea Paul, prim vicepreședintele PDL.

Andreea Paul aminteşte, în plus, că Guvernul Ponta trebuia să modifice legea de funcţionare a BNR nr 312/2004 şi nicidecum să politizeze şi mai tare instituţia. “Comisia Europeană a transmis României, în mod repetat, să includă în această lege menţiunea că Guvernul nu va căuta să influenţeze sub nicio formă deciziile luate de membrii conducerii BNR. Răspunsul lui Ponta? Sfidare prin trimiterea a doi emisari ai săi care au sărit direct din Guvern în Banca Naţională”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

De-a hoții și vardiștii. Fostul șef al Poliției Lugoj a recunoscut că este infractor!

La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru...

Vărădia, printre ultimele redute bănățene ale pescuitului la crap

Dacă ţările vecine precum Serbia şi Ungaria beneficiază de...

Serbare de sfârșit de an şcolar la Şcoala Gimnaziala nr.16 Take Ionescu clasa a-II-c

Am ajuns și la finele acestui an școlar. Parcă...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare