Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ANOSR a depus la Guvern o petiţie de peste 100 de metri, semnată de 10.000 de studenţi

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
0.4 ° C
1.2 °
0.1 °
75 %
7.2kmh
0 %
joi
8 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °

vocea timisuluiReprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au înfruntat vremea rece și ploaia pentru a duce la capăt inițiativa lor: depunerea unei petiții semnate de 10.000 de studenți susținători ai campaniei „Studenți pentru Viitorul României”, având în jur 130 de metri lungime, la Guvern.

ANOSR a soliciat cu această ocazie și o întâlnire cu domnul Prim-ministru Victor Ponta pentru a-i prezenta acestuia personal argumentele din spatele propunerilor studenților.

 

Studenții au avut şi o întâlnire cu Ministrul Delegat pentru Învățământ Superior, domnul Mihnea Costoiu. ANOSR i-a înmânat și acestuia o copie a petiției și a celor 10.000 de semnături și a abordat problemele transmise și Primului-ministru.

Acesta a încurajat și susținut o relație bazată pe colaborare și dialog între cele două structuri, însă nu a prezentat garanții clare cu privire la implementarea propunerilor ANOSR. Astfel, conform Ministrului Mihnea Costoiu, indexarea subvenţiei cămine-cantine şi deducerile fiscale pentru tineri angajaţi din educaţie şi sănătate se află pe masa de discuţii a Guvernului și o decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare. Ministrul a mai precizat că susține participarea studenților în procent de 25% în alegerea rectorilor și a evitat să își asume o poziție vis-a-vis de regimul incompatibilităților acestei funcții cu cele de demnitate publică și conducere în partide politice, declarând că o decizie în acest  sens va trebui luată de Parlament.vocea timisului

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare