pentitie1

vocea timisuluiReprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au înfruntat vremea rece și ploaia pentru a duce la capăt inițiativa lor: depunerea unei petiții semnate de 10.000 de studenți susținători ai campaniei „Studenți pentru Viitorul României”, având în jur 130 de metri lungime, la Guvern.

ANOSR a soliciat cu această ocazie și o întâlnire cu domnul Prim-ministru Victor Ponta pentru a-i prezenta acestuia personal argumentele din spatele propunerilor studenților.

 

Studenții au avut şi o întâlnire cu Ministrul Delegat pentru Învățământ Superior, domnul Mihnea Costoiu. ANOSR i-a înmânat și acestuia o copie a petiției și a celor 10.000 de semnături și a abordat problemele transmise și Primului-ministru.

Acesta a încurajat și susținut o relație bazată pe colaborare și dialog între cele două structuri, însă nu a prezentat garanții clare cu privire la implementarea propunerilor ANOSR. Astfel, conform Ministrului Mihnea Costoiu, indexarea subvenţiei cămine-cantine şi deducerile fiscale pentru tineri angajaţi din educaţie şi sănătate se află pe masa de discuţii a Guvernului și o decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare. Ministrul a mai precizat că susține participarea studenților în procent de 25% în alegerea rectorilor și a evitat să își asume o poziție vis-a-vis de regimul incompatibilităților acestei funcții cu cele de demnitate publică și conducere în partide politice, declarând că o decizie în acest  sens va trebui luată de Parlament.vocea timisului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.