ATENȚIE șoferi! RATT impune limită de viteză tramvaielor care trec peste macazuri. Vezi unde vor circula cu numai 5 km/h

- Advertisement -

”Dorim să aducem în atenţia publicului călător şi a celorlalţi participanţi la traficul din Timişoara faptul că în zonele de intersectare a două linii de tramvai viteza recomandată de trecere peste macaze a vagoanelor este de 5 km/h. Macazele sunt dispozitive speciale folosite la schimbarea direcţiei unui tramvai şi peste care trebuie să se circule cu viteză redusă pentru a nu se defecta. Respectarea limitei de viteză atunci când vatmanul se află la o trecere peste macaz înseamnă o siguranţă sporită a circulaţiei şi prevenirea posibilelor incidente care ar perturba traficul din zonă” se arată într-un document emis de biroul de presă al Regiei timișorene.

Vatmanii au fost școliți special pentru aceste probleme întâlnite pe șinele mijloacelor de transport în comun din Timișoara. ”Pentru menţinerea confortului călătorilor din vagoane conducerea RATT a acordat o atenţie sporită asupra vitezei de desplasare a tramvaielor peste macaze. Pe parcursul mai multor şedinţe vatmanii au fost instruiţi în legătură cu acest subiect, apoi au fost monitorizaţi şi chiar sancţionaţi atunci când au depăşit viteza aprobată de trecere peste macaze” mai anunță compania de transport public.
Șoferii mereu ”grăbiți” nu sunt omiși de cei de la RATT, care le solicită să nu ”împingă” vatmanii care sunt nevoiți să treacă cu tramvaiele prin zonele unde există macazuri, întrucât defectarea acestora poate duce la blocarea totală a traficului în zona respectivă sau chiar la producerea de accidente ”Mulţumim celorlalţi participanţi la trafic, în special şoferilor, că înţeleg importanţa prevenirii blocării circulaţiei şi a accidentelor şi au răbdare când un tramvai circulă peste macaz”.

RATT anunță că în prezent, pe liniile de tramvai din Timişoara, sunt următoarele zone cu macaze: Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Bălcescu, strada Drubeta, Bd. Dâmboviţa, Zona Iosefin, Gara de Nord, Balta Verde, Torontal, Piaţa Traian şi Gara de Est.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare