Italian, prins cu droguri în bagaj, la granița cu Ungaria. Ce i-au făcut procurorii

- Advertisement -

Față de inculpatul Vincenzo Romeo (40 de ani) există suspiciunea că a comis infracțiunile pentru care împotriva lui a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Din primele cercetări, pe data de 27 septembrie 2014, inculpatul a încercat să iasă din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac cu o carte de identitate falsă. La verificarea bagajelor sale efectuată de o echipă mixtă de control, formată din polițiști de frontieră și ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, a fost găsită cantitatea de 2,5 kg de cannabis. Drogurile era disimulate în bagaje, 4 pachete fiind găsite în rucsacul inculpatului aflat sub scaunul din autocar, iar al cincilea pachet fiind găsit în bagajul de cală.

În urma verificării făcute în cooperare cu autorități judiciare din Italia – țară pe teritoriul căreia a fost falsificat documentul de identitate, s-a stabilit că identitatea reală a inculpatului era cea din documentul falsificat prezentat polițiștilor de frontieră. Documentele reale ale inculpatului fuseseră reținute de autoritățile din Catania în urmă cu două săptămâni. Vincenzo Romeo are mai multe condamnări la activ pentru trafic de droguri, furturi și tâlhării, fapte cu violență.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar judecătorul a admis solicitarea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a italianului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Politia Locala descopera numarul ”ingrijorator” de drogati din parcurile Timisoarei

Cinci tineri au fost depistați de polițiștii locali consumând...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img