Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalAu crescut salariile la Posta Romana! Compania spera sa acopere ”gaurile” de...

Au crescut salariile la Posta Romana! Compania spera sa acopere ”gaurile” de personal, inclusiv în Timiș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Poşta Română a efectuat, începând cu 1 noiembrie 2018, cea mai mare creștere salarială din ultimul deceniu. Guvernul a aprobat aceste majorări salariale substanțiale, în speranța că sutele de posturi libere la nivel național, vor deveni mai atractive pentru cetățenii care sunt interesați să ocupe un loc de muncă în cadrul instituției, inclusiv la nivelul județului Timiș.

Compania Națională Poșta Română, în care își desfășoară activitatea peste 24.000 de angajați, este în plin proces de redresare a celui mai mare operator de servicii poștale din România și anunță că atenția a fost îndreptată asupra personalului, ”deoarece ne dorim ca angajații noștri să realizeze că munca lor este importantă, fiind interfața dintre noi și cetățenii care beneficiază de serviciile Poștei”.

Din acest motiv, începând cu 1 noiembrie 2018, un număr de 13.261 de angajaţi, 89% dintre ei reprezentând personal operaţional, va primi în plus, la salarii, o creştere cu 15%, cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani. Concret, această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru posibilii viitori angajați. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creșteri salariale și cu realizarea treptată de investiții la Poștă, se speră că interesul cetățenilor de a lucra în companie va crește, iar actualii angajați vor fi stimulați să își îmbunătățească rezultatele muncii.

La baza rectificării cheltuielilor de natură salarială pentru anul 2018 au stat nevoia de personal resimțită de Compania Națională Poșta Română S. A, combătută prin crearea unui cadru atractiv de lucru în cadrul societății, și respectarea prevederilor asumate în Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020, privind efectuarea, în perioada octombrie – decembrie 2018, de corecţii salariale, prin reaşezarea salariilor pe tranşe de vechime în sistemul poştal, în vederea eliminării diferenţelor de salarii pe funcţii/ vechime. Totodată, s-a ţinut cont de respectarea prevederilor Legii nr. 2/2018 a bugetului de stat privind majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de anul precedent, precum şi de execuţia cheltuielilor de natură salarială din perioada ianuarie – august 2018.

Posturile vacante, pentru care se caută personal în județul Timiș, le găsiți AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare