Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Bacalaureatul pentru toţi a fost legiferat

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Noul examen, mai simplu decat bacalaureatul național, va fi susținut înaintea acestuia, dar nu va permite accesul în învățămîntul superior. Prima sesiune se va ține în vara anului viitor.

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, cu 73 de voturi “pentru”, 15 “împotrivă” și o abținere. Potrivit proiectului, absolvenții ciclului superior al liceului care susțin și promovează examenul de bacalaureat profesional dobîndesc o diplomă care le dă dreptul de acces pe piața muncii, însă nu și în învățămîntul superior. Potrivit proiectului de lege, care mai trebuie promulgat de președinte, pentru bacalaureatul profesional elevii vor susține două probe: un proiect și o probă practică, precum și o lucrare scrisă la educația antreprenorială. Examenul poate fi dat de oricare elev, din orice liceu, oricare ar fi profilul acestuia, pentru că disciplina de educație antreprenorială o parcurg toți liceenii. Examenul pentru bacalaureatul profesional nu schimbă conținutul programei pe care elevii au parcurs-o pe timpul anilor de liceu, iar probele din examenul de bacalaureat profesional, cronologic, vor fi așezate înaintea probelor scrise de la examenul de bacalaureat național. Probele de competențe sînt comune și la bacalaureatul național, și la bacalaureatul profesional. În plus, dacă cineva care susține bacalaureatul profesional vrea să meargă spre învățămîntul superior și se răzgîndește, în aceeași sesiune sau în cele două sesiuni imediat următoare poate susține probele bacalaureatului național și, după aceea, are acces spre învățămîntul superior.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare