Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Băncile vând lucruri trăsnite. O maşină de deşoricat şi un uscător de lemn, scoase la licitaţie

- Advertisement -

În ultimii ani, băncile au acordat credite acceptând aproape orice fel de garanţii, dar acum, când afaceriştii nu mai pot achita împrumuturile, s-au trezit că trebuie să scoată la vânzare lucruri inutile sau vechituri. Printre acestea: o navă de transport fluvial, un stadion, un uscător de lemn sau ciupercării.

Băncile vând afaceri la cheie în agricultură. Este vorba de ferme piscicole, stâne de oi, ferme de vaci sau de porci, dar şi o fabrică de mezeluri. Toate acestea au preturi cuprinse între 13.000 şi 550.000 de euro, iar băncile speră să-şi recupereze din banii acordaţi ca împrumut şi pe care oamenii de afaceri nu le mai pot returna.

Bancherii nu ştiu ce să mai facă pentru a scăpa de bunurile confiscate de la debitorii care nu şi-au mai putut plăti creditele, dar care nu au nicio căutare. Pe lista bunurilor scoase la licitaţie de bănci sunt sere lăsate în paragină, stadioane, nave ruginite, gatere, dar şi o fabrică de bomboane, haine de piele şi cojoace, un utilaj pentru îndepărtat şoriciul de pe carne şi un uscător de lemn.

Spre exemplu, licitaţia pentru Stadionul din Adamuş, judeţul Maramureş, porneşte de la 260.000 de euro, iar o navă de transport fluvial este scoasă la vânzare pentru 98.000 de euro.

Cine îşi doreşte o maşină de deşoricat trebuie să plătească 6.300 de euro, iar cele 330 de haine de piele şi cojoace scoase la licitaţie costă, în total, 7.000 de euro.

Pentru pavilionul expoziţional în Ciugud, judeţul Alba, preţul de pornire este de 510.000 de euro, iar un fierăstrău pentru parchet executat silit de la un debitor costă 3.500 de euro, scrie rtv.net.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore