Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

România, una dintre cele mai ferite ţări de risc terorist

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Un nou raport privind impactul terorismului în lume consideră România ca fiind una dintre cele mai ferite ţări de ameninţările teroriste de pe planetă. România, împreună cu alte 31 de ţări, sunt locuri în care nu au avut loc ameninţări teroriste în 2011.

Indexul teorismului global clasează şi compară 158 de ţări pe o perioadă de zece ani. Este realizat de Institutul pentru Economie şi Pace şi defineşte atacurile teroriste ca fiind „ameninţarea cu sau folosirea violenţei ilegale de către un actor non-statal pentru a atinge un scop politic, economic, religios sau social prin frică, constrângere sau intimidare”.

În lume, după atacurile de pe 11 septembrie 2001 din New York, decesele în urma atacurilor teroriste au crescut cu 195%, incidentele cu 460% şi rănirile cu 224%.

Din cele 158 de ţări, România a fost una din cele 31 care nu au prezentat niciun risc terorist între 2002 şi 2011 şi unde ameninţarea este percepută ca fiind foarte scăzută.

Ţările cu risc cel mai mare sunt Pakistanul, India şi Afganistanul, care deţin 12%, 11% şi 10% din incidentele înregistrate la nivel global în perioada 2002-2009. Thailanda, cu 5%, dar şi Filipine şi Rusia, cu 4% fiecare, sunt, de asemenea, printre ţările cu risc ridicat.

Potrivit raportului, nivelul de ameninţări teroriste a ajuns la un maxim în 2007 după care a început să scadă.

Organizaţia Al-Qaida este mult mai slăbită, potrivit raportului, şi se face vinovată doar de un atac din cele 4.564 de atacuri comise în 2011. Vezi cum arată harta AICI.
sursa: rtv.net

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare