BANI DE LA BANCA MONDIALA

0
1393

Banca Mondială asistă Regiunea Vest în demersul de planificare regională și dezvoltare durabilă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) – în calitate de beneficiar – a semnat contractul de finanțare cu Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale în România (ACIS) – Autoritate de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică (AM POAT) – și acordul cadru cu Banca Mondială – furnizor de servicii în cadrul proiectului – pentru implementarea pachetului de asistență tehnică „Servicii pentru creșterea competitivității și specializare inteligentă în Regiunea Vest”. După ceremonia de semnare, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului având ca invitați organizații locale și regionale ce participă la procesul de planificare regională (universități, consilii județene, primării, centre de cercetare, companii, etc.)

Contractul de finanțare, respectiv acordul cadru au fost semnate în prezența reprezentanților  Băncii Mondiale – domnul Donato De Rosa în calitate de Coordonator pentru Europa Centrală și de Est și doamna Arabela Aprahamian în calitate de expert senior, a reprezentantei ACIS – doamna Livia Chiriță în calitate de director general al AMPOAT și a reprezentantului ADR Vest – domnul Sorin Maxim în calitate de director general.

Acest acord este un proiect pilot în România – Banca Mondială asistând o regiune, respectiv o organizație regională, în demersul de planificare.

Demersul de planificare vizează perioada 2014 – 2020 iar ADR Vest deţine un rol deosebit de important în cadrul procesului de programare regional fiind organizaţia abilitată să elaboreze, în parteneriat cu actorii din Regiunea Vest şi partenerii de la nivel naţional, Planul de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest. Acest plan este documentul de planificare strategică al Regiunii Vest cu rolul de a orienta dezvoltarea regiunii şi de a fundamenta accesul Regiunii Vest la Fondurile Structurale şi de Coeziune ale Uniunii Europene.

ADR Vest a obținut finanțare nerambursabilă pentru acord în vederea realizării unei analize a competitivității Regiunii Vest și formularea de recomandări pentru îmbunătățirea politicilor publice din regiune – analiză pentru realizarea căreia a fost contractată Banca Mondială.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin

PROGRAMUL OPERAȚIONAL ASISTENȚĂ TEHNICĂ 2007-2013.

O.T.

 

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.