Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Campionatul Regional Intercluburi de Pescuit la Crap ediţia 2015, gata de start

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Competiţia este organizată de către A.P.P.P.S Carp4Fun, clubul bănăţean ce are deja la activ şi alte proiecte de promovare şi susţinere a pescuitului sportiv cum ar fi competiţii de juniori, expoziţii anuală de pescuit, training-uri gratuite sau bineînţeles numeroase participări în concursuri naţionale şi internaţionale de profil.

Campionatul Regional Intercluburi de Pescuit la Crap ediţia 2015, va aduna la start în perioada 4-7 iunie 9 cluburi formate din peste 50 de pescari ce îşi vor pune în practică toate cunoştinţele şi strategiile pentru adjudecarea la final a trofeelor de campioni regionali. Nu mai puţin de 6 judeţe vor fi reprezentate în aceasta competiţie prin cluburile de profil, ceea ce anunţă astfel evenimentul regional al anului în materie de pescuit la crap.
“Asociaţia Pentru Promovarea Pescuitului Sportiv Carp4Fun este alcătuită din membrii care excelează nu doar în plan sportiv ci şi în domeniile de activitate din viaţa professională. Împreună am înţeles, ne-am asumat şi am pus în practică ambiţia şi cunoştinţele pentru a construi cu adevărat un ecosistem sănătos de parteneriate şi programe de dezvoltare durabilă pe termen lung a acestui sport. În fiecare an ne propunem să aducem îmbunătăţiri în jurul fenomenului de pescuit la crap, şi astfel la final de 2014 cu ocazia întâlnirii anuale a membrilor Carp4Fun s-a născut şi ideea acestui proiect.

Încă de la primele contacte cu reprezentanţii celorlaltor cluburi de pescuit legat de acest subiect, am observat un interes extreme de ridicat pentru a crea o astfel de competiţie. În momentul de faţă, calendarul competiţional este alcătuit în proporţie covârşitoare din concursuri cu caracter privat şi mize financiare, astfel încât am pornit acest proiect plecând de la realitatea în care ne aflăm. Din păcate campionatul naţional în formatul actual de desfăşurare este foarte greu sau deloc accesibil cluburilor din regiune, ceea ce se vede din echipele participante anual. Discutăm de 2 probleme principale: lipsa încrederii în competenţele sportive (falsă am spune noi cunoscând destul de bine valoarea zonei) şi nu în ultimul rând lipsa bugetelor.
Încercăm să valorificăm sau mai exact să resuscităm potenţialul regional prin înfiinţarea unui campionat accesibil cluburilor din zona. Nu ne propunem să rivalizăm cu campionatul naţional ci să construim un sistem de legătură că rampă de lansare către acesta. În planul încrederii, un campionat regional câştigat îţi confirmă valoarea şi te obligă spre următorul pas logic – naţionalele. În plan financiar, viitoare ediţie poate avea de exemplu că obiectiv asigurarea fondurilor de participare la campionatul naţional pentru campioana regională. Revenind la ideea de bază, am avea un sistem competiţional sănătos şi logic: regionale – naţionale – mondiale. Acest sistem de care am discutat se poate crea dar numai în condiţiile în care există piloni de susţinere capabili să îşi asume aceste iniţiative în regim de colaborare. Noi ca şi organizatori asta ne-am propus să facem, bineînţeles alături de celalalte cluburi sportive care au ales să ne onoreze cu prezenţa la această ediţie.

Ca şi condiţie de participare pot lua startul doar acele entităţi care au în spate o formă oficială de constituire, bineînţeles în legătură directă cu pescuitul sportiv. Fiecare club va pescui cu câte 2 echipe formate din 3 pescari dispuse pe sectoare diferite, în clasamentul general contând punctajele însumate ale lotului. Miza competiţiei este una pur sportivă dar importantă trofeelor puse în joc eclipsează de departe lipsa premiilor financiare. Regulamentul de participare şi punctare se apropie de standardele internaţionale de arbitraj iar partenerii şi promovarea din jurul evenimentului completează cercul a ceea ce se anunţă a fi un eveniment de real succes.
Practic, prin acest “Campionat Regional Intercluburi de Pescuit la Crap” asistăm la o premieră din toate punctele de vedere. Cel puţin în regiunea Oltenia-Banat-Ardeal nu a mai existat niciodată o astfel de iniţiativă sau competiţie similară care să întrunească măcar o parte din aceste criterii, şi cu atât mai puţin toate la un loc. Nu putem decât să ne bucurăm că acest proiect ce la un moment dat părea un simplu vis frumos, devine în sfârşit o realitate care încununează lunile de muncă pentru organizare depuse de către echipa Carp4Fun.
Pe toată durata desfăşurării “Campionatului Regional Intercluburi de Pescuit la Crap”, echipa Carp4Fun vă v-a ţine la current în direct cu detaliile de desfăşurare, aşa că urmăriţi de aproape evenimentul pe: www.carp4fun.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore