Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberPamfletCarturesti Mercy strânge brazii de Crăciun "fără adăpost"

Carturesti Mercy strânge brazii de Crăciun „fără adăpost”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Împodobitul „o,brad frumos”, simbolul sărbătorilor şi locul sub cetinile cui sunt aşezate frumos împachetatele cadouri, iar familia se regăseşte caldă şi iubitoare în jurul său. Totul însă pentru o săptămână, două, poate trei, bineînţeles. Paradoxal, acest blagoslovit pom se transformă în gunoi menajer sau, în motiv de gâlceavă cu cei de la Retim, odată cu venirea lunii ianuarie.

Zeci de brazi aşteaptă umiliţi în faţa ghenelor, descompunerea sau drumul către o groapă de gunoi. Tipic românesc, te-ai folosit de obiectul respectiv, totul bine şi frumos, însă, când deja nu mai prezintă interes ne lepădăm rapid de el, să nu ia naştere vreun disconfort.Iar toate sentimentele acelea stârnite de mirosul de brad în casă, de atmosferă autentică, de căldură sufletească, iubire şi armonie, se transformă în simple insistenţe ale gospodinelor, „Aruncă şi tu bradu` ăla, că doar a trecut Craciunu`”.Mai mult, brazii de Crăciun devin un impediment, ne-am făcut treaba cu el, acuma cine îi ia de pe capul nostru? Un gest demn de admirat, chiar în ton cu spiritul sărbătorilor.

Carturesti Mercy anunţă că ei strâng brazi „folosiţi”, care timp de o săptămână sunt „invitaţi” la o aventură pe strada Mercy din centrul timişorean.Obiectivul este de a strânge 150 de astfel de brazi martiri ai sărbătorilor.Pomii sunt aşteptaţi în perioada 9-14 ianuarie,la Cărtureşti Mercy, între orele 11:00-20:00, exceptând ziua de duminică. O, brazi frumoşi cu cetina simbolic tot verde. Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare(sau nu).

2 COMENTARII

  1. Daca sunt brazi fara radacina propun sa ii curatam si sa pregatim surcelele sa le dam cuiva care se incalzeste cu lemne. Nu va fi mult si bradul e esenta moale, dar tot e mai bine decat nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare