Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCe mai beau românii în criză

Ce mai beau românii în criză

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consumul de alcool din România a scăzut drastic pe fondul crizei financiare. La fel ca în restul Europei, cei mai afectaţi au fost producătorii de bere,  în timp ce vinul a câştigat în popularitate. Românii sunt însă în continuare băutori de bere, cu toate că volumele vândute prin reţelele de magazine au scăzut drastic, cu mult peste scăderile înregistrate în restul Europei. Potrivit unui raport realizat de compania de cercetare internaţională Euromonitor, anul trecut, românii au cumpărat din magazine cu 13,6% mai puţină bere decât în 2007. S-a ajuns astfel la un consum de 1.315 de milioane de litri de bere anul trecut, faţă de 1.522 de milioane de litri în 2007. Cea mai mare scădere a vânzărilor off trade (în magazine) din perioada 2007-2011 s-a înregistrat însă în 2010 (-14,78%), în timp ce în 2008 declinul a fost cu numai 2,82%. Specialiştii Euromonitor estimează că nici măcar în 2016 piaţa nu va reveni la nivelul din 2007. Peste patru ani, consumul off trade din România este estimat la 1.479,7 milioane de litri.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Romanii, cei mai interesati est-europeni sa cumpere masini electrice

Nu mai puțin de 36% dintre românii care sunt în căutarea unei maşini noi...

Soferi beti, prinsi de politisti in timp ce conduceau masini neinmatriculate

Pofta de aventură i-ar putea duce direct la închisoare. Doi bărbați din Timiș, în...

Moldoveni beţi au SNOPIT în bătaie, cu PARII, clienţii şi angajaţii unei terase din Timişoara, supăraţi că nu au fost serviţi

Scandal ca în Vestul Sălbatic făcut de cinci tineri moldoveni veniţi la Timişoara să...