ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Centru Multicultural la Valcani, realizat in cadrul unui proiect romano-sarb

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ieri, a fost inaugurat Centrul Multicultural de la Valcani, realizat în cadrul proiectului ”Redescoperirea tradițiilor culturale din zona de frontieră Valcani–Čoka, ca parte a Banatului istoric” derulat de Comuna Valcani din județul Timiș în calitate de lider de proiect și Comuna Čoka (Serbia) în calitate de partener.

În cadrul proiectului, lansat pe data de 8 iunie 2017, au fost inițiate și implementate programe comune cu caracter cultural, gastronomic, păstrarea tradițiilor etc. Astfel, începând de luni, 29 octombrie 2018, Centrul Multicultural Valcani va ajuta la dezvoltarea relațiilor sociale și culturale în zona transfrontalieră, pe baza cooperării multiculturale, a patrimoniului cultural și a promovării în comun a tradițiilor multietnice.

La inaugurarea Centrului Multicultural, Dragoș Buicu, primarul Comunei Valcani a subliniat: ”Prin construirea acestui Centru Multicultural este facilitat accesul comunității la viața culturală și socială, ne dorim o revitalizare a tradițiilor și a relațiilor interumane din zona de Valcani-Čoka, precum și promovarea acestora. Cu mândrie o spunem că 45 de copii de la clasele primare si până la liceu, fac parte din ansamblul de dansuri populare din Valcani, înființat datorită acestui proiect. Urmează să începem activitatea în atelierele de creație: lucru manual, bucătărie tradițională și cercetarea privind vechile tradiții și obiceiuri din Valcani și Čoka. În luna iulie 2018, 220 copii din Valcani și Čoka au petrecut 10 zile în tabăra de la Banatski Monoštor, participând la diferite activități culturale și educative, dar și dezvoltând prietenii. Până în prezent proiectul s-a desfășurat conform planului, însă nu putem spune că proiectul este un succes până când nu se va finaliza în luna iunie 2019”.

Valoarea totală a proiectului este 351,718.10 euro din care 252,784.35 euro revine Comunei Valcani (cofinanțarea de stat a României este 13%, respectiv 32,861.97 euro, iar cofinanțarea beneficiarului 2%, respectiv 5,055.69 euro) și 98,933.75 euro partenerului sârb.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore